Херсонська область стабільно вимирає

Населення Херсонської області, як і населення України в цілому, вже понад двадцять років продовжує невпинно зменшуватиметься.

Так, на кінець 2016 року на території області проживав приблизно 1 мільйона 61 тисячі мешканців, що на 5,5 тисяч менше ніж у 2015 році. Кількість дорослого населення склала 81,4%, що говорить про те, що дитяче населення складає менше ніж 20%, а це є фактичним підтвердження старіння населення регіону.

Фахівці вважають, що у негативній динаміці насамперед винні несприятливі соціально-економічні умови життєдіяльності, погіршення стану здоров'я, наслідком чого стало суттєве зниження народжуваності, збільшення показника смертності. Крім того ми маємо від'ємне сальдо міграції.

В області стабільно зберігається негативна демографічна ситуація. У 2016 році на Херсонщині народилося 10 769 немовлят, у той час як у 2015 році їх було 11 372, що 603 дитини менше.

Сергій ОСОЛОДКІН

P.S. Якою є демографічна ситуація в області за останні 10 років показано на слайді вище.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон