У Херсонській ОДА закликають рибалок не йти на провокації

Департамент екології та природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації з порозумінням ставиться до вимог користувачів водними біоресурсамиу межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду області.

Нагадаємо, «Херсонці» повідомляли, що легально працюючі на території Херсонської області рибалки доведені до відчаю і готуються до акцій протесту: маючи дозволу на промисловий лов в пониззі Дніпра, вони не можуть вийти на промисел, тому що не мають окремого дозволу на риболовлю в межах акваторії Національного природного парку «Нижньодніпровський».

У Херсонській ОДА також стурбовані ситуацією, що склалася навколо цієї проблеми, але закликають дати можливість вирішити цю проблему у законному руслі та не йти на провокації окремих політичних сил, які намагаються створити соціальну напругу в Херсонській області.

Так, обласна державна адміністрація занепокоєна ситуацією, що склалась навколо питання спеціального використання водних біоресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду області (далі – ПЗФ), адже наразі користувачі водних біоресурсів мають дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах), що не поширюється на використання водних біоресурсів, які перебувають в межах територій ПЗФ, і отримати дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів ПЗФ не мають можливості у зв'язку з тим, що на сьогодні питання спеціального використання водних біоресурсів у межах територій та об'єктів ПЗФ законодавчо не врегульоване.

З метою врегулювання цього питання, зокрема легалізації використання водних біоресурсів у межах територій ПЗФ, листом від 10 лютого 2017 року № 2-01-7/0/17/013.2.2-383 Департамент екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації звернувся до Мінприроди України з зауваженням про необхідність внесення змін до Положення про порядок видачі дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, в частині надання обласним державним адміністраціям відповідних повноважень. Проте, до сьогоднішнього дня відповіді не отримано.

Відтак, Департамент екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації листом від 10 березня 2017 року № 01-7-766/0/17/013.2.2 звертається з відповідною пропозицією до Мінприроди України повторно.

Разом з тим, з метою попередження соціальної напруги, забезпечення мінімізації фактів браконьєрства та створення умов використання природних ресурсів у межах природно-заповідного фонду, листом від 10 березня 2017 року № 45-1578/0/17/313 «Про врегулювання питання використання водних біоресурсів» очільник області звернувся до Кабінету Міністрів України та Міністра екології та природних ресурсів України з проханням якнайшвидшого внесення змін до відповідних нормативно правових актів.

Питання використання водних біоресурсів у межах ПЗФ знаходиться на особистому контролі у голови Херсонської облдержадміністрації Андрія ГОРДЄЄВА.

Департамент екології та природних ресурсів Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон