Нагородили народних героїв Херсонщини

Нещодавно 19 жителів Херсонщини отримали нагрудні знаки "Народний герой".

Серед нагороджених — військові, волонтери, вчителі, тренери, медики, благодійники та навіть багатодітні батьки. Ініціатори заходу — активісти однойменної громадської організації, яка наприкінці 2016 року започаткувала Всеукраїн­ську акцію «Герої твого міста».

— Перш за все, ми хотіли нагадати, що історію творять люди, а не політики, — акцентує увагу голова громадської організації «Народні герої» Андрій Зібран.

— Ми започаткували проект у Львові і за перший місяць вже було зібрано близько сотні історій, які вразять будь-яку людину. Майже щомісяця інші регіони України долучаються і виявляють бажання також взяти участь в акції. Сьогодні настала черга Херсона. Ми із задоволенням приїхали нагородити місцевих героїв.

Андрій Зібран також розповідає, що історію про свого претендента для нагородження через соцмережі чи сайт організації міг надіслати будь-який житель Херсонщини. Вже потім обирали тих, хто дійсно заслужив називатися народним героєм. Причому головний критерій такого відбору — самопожертва на користь суспільства. Організатори заходу переконують: усі нагороджені люди інтереси оточуючих ставлять вище своїх власних і роблять все, аби зробити світ навколо кращим.

Утім, більшість тих, кому вручили нагрудний знак, себе героями не вважають. Головний лікар КЗ «Обласна лікарня відновного лікування» вдова загиблого лікаря і активіста Євромайдану Владислава Ковальова Вікторія Вагнер зізнається, що просто кожного дня намагається якісно виконувати свої обов'язки.

— Якщо кожна людина зробить бодай одну добру справу для рідної землі, то життя в Україні стане набагато кращим, — переконана жінка. — Рецепт дуже простий: від щирого серця зроби щось сам для блага інших людей.

Володарка нагрудного знака також упевнена, що подібні заходи дуже важливі у сучасних умовах, бо чиясь небайдужість і активна діяльність може стати хорошим прикладом для інших.

Лікар-хірург міської клінічної лікарні ім. Є. Корабелеша та учасник АТО Олександр Щербина також піднімався на сцену великої зали міської ради за нагородою. Її він заслужив на передових позиціях, рятуючи життя українським військовим.

— Я уже маю у своєму арсеналі Срібний Тризуб від волонтерів Львівської області за врятовані життя та орден Данила Галицького, — розповідає він. — Але нині отримана нагорода не менш цінна, бо є свідченням того, що про тебе не забувають.

Ольга ЮЩЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон