Гордєєв про політичну корупцію

На переконання голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, сьогодні на сесії облради було прийнято неправомірне рішення про передання повноважень Управління капітального будівництва ОДА

Сьогодні, 3 березня, у ході засідання сесії Херсонської обласної ради, рішенням депутатів було внесено зміни до проекту рішення щодо визначення повноважень Управління капітального будівництва ОДА та обласної ради.

Згідно проекту рішення у питанні «Про покладання функцій замовника ремонтно-будівельних робіт об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» облдержадміністрацію зобов'язують надавати роботу комунальному закладу капітального будівництва облради всупереч законодавству.

В облдержадміністрації пояснюють: управління капітального будівництва ХОДА - це окремий структурний підрозділ, з покладеними на них обов'язками. І окремо існує комунальний заклад, який просто управляє господарством. Згідно рішення облради начебто повинна забезпечувати роботу КЗ та передати обсяги замовлених робіт комунальному підприємству.

«Це політична корупція, плюндрування закону, бюджетного кодексу та системи тендерів і «Prozorro». Хочу заявити, що обласна державна адміністрація не буде виконувати корупційних замовлень та брати участі в цьому беззаконні. У нас є всі законні умови для того, щоб працювати в правовому руслі», - прокоментував сьогоднішнє рішення облради голова Херсонської ОДА Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон