У Херсоні «Хабад» почув музу «Таїни»

Вчора, 13 лютого відомий інструментальний дует «Таїна» (у складі: Леся Пазушенко – домра та Марія Морозова – гітара) відвідав з концертом навчально-виховне об'єднання (НВО) «ХАБАД».

Захід відбувся за сприянням ГО «Таврійський діалог» в рамках спецкурсу «Мистецтво», який наразі читається в школі «ХАБАД» із залученням провідних митців та діячів культури Херсонщини.

Учні НВО «ХАБАД» поринули у вишуканий музичний інструментальний діалог, зворушливу розмову двох майстерних класичних музикантів, чиї колоритні, глибокі та надзвичайно теплі голоси дозволять позбутися буденності, вийти з неї в омріяний мистецький простір, почути у яскравих інструментальних пасажах безкінечність в її витончених музичних формах.

Свіжістю музичних барв, шляхетністю та витонченістю прекрасний голос «Таїни» зачарував слухачів концерту. В програмі концерту прозвучали твори В.А. Моцарта, М.Д.Пуйоля, В.Дмитренко, І.Шошина О.Стичук та інших композиторів.

Леся Пазушенко та Марія Мороз розповіли учням про історію обох інструментів, музичний світ в якому вони живуть.

Муза «Таїни» щедро засіяла своїми дарами благодатне культурне поле НВО «Хабад», справжнє живе, творче поле, в якому у любові та доброті зростають паростки майбутнього.

Георгій БЯНОВ
«Таврійський діалог»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон