Херсонщина єдина в Україні впровадила "електронну медицину"

Про це в прямому ефірі на радіо «Ера» заявив директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко.

Він розповів про механізм запровадження в області проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів, реалізація якого проводиться вперше серед областей України.

Віктор Короленко детально пояснив, що в електронну медичну карту буде внесено всю інформацію про діагнози і лікування пацієнта на первинному та вторинному рівнях.

«Впродовж останнього року, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, працювала робоча група, яка розпочала роботу із впровадження зазначеного проекту з модернізації системи екстреної медицини.

Тепер розпочато етап створення електронних карток, формування бази пацієнтів і встановлення спеціального технічного оснащення, за допомогою якого через сервери функціонуватиме вся система», - роз'яснив директор Департаменту охорони здоров'я ОДА.

Він також звернув увагу, що впровадження проекту триватиме протягом трьох років – до 2020 року. Програмою Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації передбачено фінансування системи електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів на загальну суму у 30 мільйонів гривень.

«Такий проект пришвидшить процес взаємодії лікаря з пацієнтом, його діагностування й надання медичного призначення. Це унікальний досвід нашої області для інших регіонів України, адже ми впроваджуємо в життя систему, за якою працює європейська медицина і всі провідні країни світу», - запевнив Віктор Короленко.

Крім того, на території Херсонської області активно розвивається процес реімбурсації, за допомогою якого система охорони здоров'я впливає на доступність лікарських препаратів та медичних послуг для населення.

Основний принцип фармацевтичної допомоги реімбурсації — забезпечення економічної (ціна) і фізичної (наявність на ринку країни) доступності ЛП для всіх верств населення, що забезпечується функціонуванням механізму державного регулювання ціноутворення.

«Реімбурсація є соціально-економічною системою, метою якої є забезпечення доступності ліків і фармацевтичної допомоги в цілому, суб'єктом якої є уповноважені органи, що здійснюють компенсаційні виплати з певних джерел фінансування, об'єктом — певні категорії хронічних невиліковних захворювань і самих хворих», - деталізував директор Департаменту Віктор Короленко.

По матеріалам Радіо "ЕРА"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон