Рятувальники Херсонщини розповідають про безпеку під час зимової риболовлі

Сьогодні, 9 лютого, рятувальники Голопристанського райвідділу ГУДСНС області знову провели профілактичний рейд на пісочному кар'єрі поблизу села Кардашинка.

Вони спілкувалися з любителями зимової риболовлі на тему правил безпечного перебування на льоду. На перший погляд на водоймі ще була досить міцна крига, але крокуючи, стало зрозуміло, яка небезпека чатує на кожного, хто вийшов на лід.

Деякі рибалки, щоб переконати рятувальників у власних знаннях, демонстрували, як пробивається лунка та розповідали про те, як безпечно рибалити саме у цьому, добре їм знайомому та улюбленому, місці.

Рятувальники говорили про давно відомі речі, про які просто не слід забувати, а пам'ятати і дотримуватися.

По-перше, не можна перевіряти міцність криги ударом ноги, а лише палицею. Якщо після першого ж удару лід пробивається і на ньому з'являється вода, то виходити на кригу вкрай небезпечно.

По-друге, під час риболовлі не пробивайте поруч кілька лунок, ополонки повинні бути розташовані на відстані 5-6 м одна від одної.

По-третє, слідкуйте за дітьми та не дозволяйте їм знаходитись на льоду без дорослих.

Ось такі нехитрі життєві мудрості доводили рибалкам рятувальники, а насамкінець зустрічі роздали всім рибалкам листівки та пам'ятки з правилами безпечного поводження на льоду.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон