Що вимагає громадськість Херсона від перевізників?

Нещодавно відбулися громадські слухання з питання підвищення тарифів на перевезення в громадському транспорті.За підсумками слухань була прийнята резолюція, у якій містяться конкретні пропозиції щодо поліпшення якості перевезень. Текст Резолюції розміщуємо нижче.

Резолюція громадських слухань

1.Виконкому Херсонської міської ради рекомендувати прийнятити підготовлений проект рішення про загальне підвищення тарифу, але лише за нявності обґрунтованих розрахунків.При прийнятті розрахунків користуватись науковим дослідженням ХНТУ, зробленим на замовлення Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради «Розроблення маршрутної мережі міських автобусних маршрутів загального користування», яке містить аналіз пасажиропотоку та інші показники, що є відправними для розрахунку оптимального тарифу для перевезення.

2.Міському голові створити спільну комісію, у складі якої будуть представники влади, громадськість, перевізники і в трьохмісячний термін розробити та подати на затвердження міської ради проект.

3.Введення електронного квитка на всі види громадського транспорту.

4.Приймати пасажирів до салону лише в межах наявних місць у транспортному засобі.

5.Встановити градацію вартості проїзду за довжиною маршруту.

6.При підвезенні до ТРЦ «Фабрика» брати плату за підвезення у розмірі 1 грн.

7.Переглянути порядок конкурсів на маршрути та на одному маршруті передбачити кілька перевізників – для зростання рівня конкуренції, а від того – і якості.

8.На зупинках та сайті Херсонської міської ради розмістити графіки перевезень по всіх маршрутах.

9.Заборонити простій більше трьох хвилин та ввести систему штрафів і позбавляти права працювати водія на маршруті в разі систематичних порушень.

10.В салоні транспорту перевізника розміщати стенд із інформацією про перевізника та тарифну політику.

11.Монетизувати пільговий проїзд усіх пільгових категорій дорослого населення, відповідно скасувати безкоштовний проїзд. Суми компенсації витрат на проїзд зарахувати на картки.

12.Обов'язкове дотримання водіями правил поведінки, налаштування валідаторів, усіх норм щодо перевезення пільгових категорій громадян, зокрема дітей шкільного віку з 1 жовтня до 15 травня.

13.Встановити систему адміністративних штрафів для перевізників з відкритими розглядами справи на адміністративній комісії. За повторне порушення, окрім штрафу, позбавляти перевізника права працювати на маршруті.

14.Скарги і реагування на скарги розміщувати на сайті Херсонської міської ради.

15.Підвищення вартості проїзду має відбуватись виключно із оприлюдненням розрахунків.

16.У зв'язку із тим, що зміна тарифу – це істотні зміни до договору, розірвати укладені договори та провести новий конкурс.

17.На базі існуючого КП перевізника створити окремий маршрут, де провести контроль пасажиропотоку усіх категорій громадськості.

18.Обладнати GPS-трекерами всі маршрути.

19.Встановити інтервал руху після 21.00 до 23.00 з інтервалом не більше 20 хвилин.

20.Створити здорову конкуренцію шляхом відкритих конкурсів.

21.Створити загальне КП-перевізник, де будуть курсувати транспортні засоби рентабельністю до 5%.

22.Збільшити кількість тролейбусів та розробити нові маршрути.

23.Перевірити дохідну частину перевізників за рахунок реклами в транспорті.

24.Вирішення питання якості перевезення: обов'язкове надання квитків за проїзд, ввічливість водіїв, об'ява зупинок.

25.Створити сервісний центр, який буде готувати водіїв до роботи та перевіряти водіїв перед виходом на маршрут.

26.Рекомендувати усім херсонцям продивитись пропозиції, надані на сайті електронних петицій та визначитись із підтримкою пропозиції, близької Вам особисто.

27.Скоротити рухомий склад громадського транспорту, позбавившись від застарілих транспортних засобів.

28.Ввести альтернативу громадському транспорту – обладнати велодоріжки.

29.Забрати в Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради повноваження із проведення конкурсів на визначення перевізників та надати їх Виконкому Херсонської міської ради.

Вчора за засіданні виконкому Олександр Мошнягул, головуючий на Громадських слуханнях, представив Резолюцію, проголосовану херсонцями. Міський голова погодився з пропозиціями громадськості, заявив, що готовий надати транспортному управлінню повноваження розривати договори з перевізниками в разі невиконання вимог городян, погодився з тим, що необхідно створити робочу групу, яка зробила б незалежні розрахунки. Однак питання підвищення тарифів з такими доповненнями від мера не було підтримано.

Політична Херсонщина

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон