На територію окупованого Криму відновлено трансляцію українського мовлення

Під час підсумкового звіту про проведену роботу ОДА за рік,який пройшов 28 грудня в ефірі на каналі «Скіфія», Андрій Гордєєв розповів про розвиток інформаційної безпеки області.

Зокрема у своєму виступі він сказав: «Ми відновили українське радіомовлення на території тимчасово анексованого Криму та частині території Херсонської області на чотирьох радіочастотах FM-діапазону.

В цьому році запущене тестове мовлення. Воно вже ведеться з вежі, яку ми орендували з травня в Укртелекомі. Радіоканали УТ-1, Культура та Промінь вже чути на території Генічеського району та в Криму, щонайменше, до Джанкою. Крім того на УТ 1 існують включення місцевих новин. А з побудовою новою вежі сигнал буде діставати і до Сімферополя».

Він зазначив, що 2 грудня було розпочато та невдовзі завершиться будівництво 150-метрової телерадіокомунікаційної вежі на території Генічеського району біля с. Чонгар, з якої здійснюватиметься трансляція сигналу національних і регіональних мовників на території південних районів області та частину тимчасово окупованого Криму в постійному режимі.

27 грудня в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення України відбувся конкурс на частоти, які поширюватиме чонгарська вежа. З чотирьох частот одну виграв місцевий мовник – ТРК «Софія».

Голова ОДА відзначив, що зазначені заходи відбуваються відповідно до розробленої обласною державною адміністрацією спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016-2017 роки.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон