Чи залишать на Херсонщині Раду ветеранів без грошей?

Майже історичне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Каховської міськради. Вперше його учасники одноголосно відмовилися фінансувати Каховську міську раду ветеранів війни і праціта деякі інші громадські організації без надання з їх боку конкретних проектів і висновків конкурсної комісії. Виняток зробили лише для організації інвалідів «Надія».

— Ми повинні припинити виділяти гроші просто так. Лише — під конкретні проекти, — зауважила член виконавчого комітету Галина Захарченко. — Досить виділяти тим же ветеранам кошти платників податків, щоб вони робили те, що захочуть: пили чай або співали.

— Настав час розуміти, для чого виділяються кошти, і зупинити несправедливий їх розподіл, — погодилася її колега Галина Гондарева, пообіцявши надавати необхідну допомогу представникам ветеран­ських організацій у написанні проектів і заявок на фінансування.

Питання щодо необхідності фінансування міської ради ветеранів серед каховчан обговорюється досить давно. Сама ця організація не­одноразово ставала героєм публікацій і «Нового дня». Преса часто звертала увагу на публічні антиукраїнські вислови і навіть презирливі зауваження на адресу ветеранів Другої світової війни, включаючи тих, хто воював з нацистською Німеччиною, з боку керівника ради ветеранів. Проте, скоріш за все, скандальній організації все ж таки виділять кошти у 2017 році. Принаймні, про такі наміри вже заговорили депутати міськради.

За словами начальника управління праці та соціального захисту населення міськради Андрія Скрипніченка, депутати мають право виділити кошти громадській ветеранській організації і без згоди виконавчого комітету. «Як і спілка воїнів-інтернаціоналістів, вона є організацією загальнодержавного значення. Тож повинна фінансуватися без подачі проектів на конкурси грантів з міського бюджету», — пояснив він.

Всього у 2017 році рада ветеранів просить з міського бюджету 32 тисячі гривень. Причому чимала частка з виділених коштів зазвичай йде на премію голові цієї організації.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон