У Херсонській міській раді не підтримали "Бюджет участі"

Сьогодні, 14 грудня на сесії Херсонської міської ради частиною депутатського корпусу не підтримано проект Громадського бюджету (Бюджет участі).

Суб'єктами подання проекту Громадського бюджету виступили депутати фракції «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Дмитрієв і Дініс Бердник та Сергій Жуйков з фракції «Солідарність».

Не підтримали проект представники Опоблоку, Нашого Краю, Свободи, а також деякі депутати фракції «Самопомочі», які увійшли до складу групи «Успішний Херсон».

Ситуацію, що склалася в сесійній залі Херсонської міськради навколо проекту бюджету міста, прокоментував лідер фракції «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Дмитрієв:

"Напевно, вони саме так розуміють успішність Херсону – не у відкритості бюджетного процесу та участі громади в розподілі бюджетних коштів, а, на жаль, - в «кулуарних домовленостях».

Херсонці мають знати, що обранці, яким вони делегували повноваження представляти свої інтереси, цинічно продемонстрували свою позицію щодо можливої участі громади в розподілі бюджетних грошей.

Адже Бюджет участі – це частина міського бюджету, який передбачався для фінансування визначених безпосередньо мешканцями міста проектів, відповідно до оформлених проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу.

Мешканці Житлоселища, Шуменського, ХБК, Острова, інших мікрорайонів міста могли самостійно вирішувати, яким чином і на які проекти використовувати кошти бюджету Херсона, бо цей бюджет складається з їх податків.

Ганебна позиція 21 херсонського депутата, стала на заваді реалізації в місті справді прогресивного проекту, який не перший рік вдало працює на розвиток громад в інших містах України", - підкреслив Андрій Дмитрієв.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон