Розподіл по-господарському. У Новій Каховці відбулася позачергова сесія

Сьогодні, 6 грудня, відбулася 18-та позачергова сесія Новокаховської міськради. Початку роботи передувало спільне засідання комісій.

Начальник фінансового управління Ірина Фурсєєва доповіла про понадпланове надходження коштів до міського бюджету, тому надлишок – більше мільйона гривень, необхідно розподілити на нагальні потреби міських відділів і комунальних підприємств.

Отже, кошти були виділені на ремонти систем опалення у школі №5 та туристичному центрі «Данапріс», перевезення школярів; на виплату зарплатні працівникам освітянської галузі. Також міським коштом надано 562 тис.грн. КП «Міський водоканал», які спрямують також на виплату зарплатні.

Через боргові зашморги – і державні (1млн. 300тис. грн.), і від населення (майже 2 млн. грн.), це підприємство знаходиться у нелегкій фінансовій ситуації, тому підтримка йому вкрай необхідна.

Для міської лікарні виділено трохи більше 30 тис. грн. для закупівлі обладнання для проведення імунологічних аналізів. Як пояснив головний лікар Ігор Гайдаманчук, до цих коштів додадуть ще 64 тис. грн., зібраних лікарнею з благодійних внесків мешканців міста (плата за аналізи), і куплять необхідний апарат. Потім постане питання у закупівлі реагентів для нього. КП «Автоцентр» нададуть 90 тис. грн. на компенсацію різниці в тарифах на перевезення пасажирів.

По кожній пропозиції щодо спрямування коштів міський голова надавав коментарі і пояснення. Згодом після протокольного оформлення розпочалася сесія. Кожне питання порядку дня не викликало жодних запитань, рішення приймалися без затримок і зайвих обговорень.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон