Співаковський: Парламент має усунути неузгодженості з реалізацією Закону про вищу освіту

Перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський закликав лідерів фракційта голів комітетів цього пленарного тижня проголосувати проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст") (реєстраційний номер 5240).

«Триста тисяч людей сьогодні чекає на прийняття цього документу, – наголосив Олександр Співаковський.

– Враховуючи, що у зв'язку з прийняттям Закону України «Про вищу освіту», майже два роки статус коледжів та технікумів залишається невизначеним на законодавчому рівні, підтримуючи думку громадськості, під час громадського обговорення Закону України «Про освіту», вважаємо за необхідне надати можливість технікумам та коледжам здійснювати підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» до визначення їх статусу та віднесення до відповідного рівня вищої освіти».

Перший заступник голови комітету також звернув увагу на необхідність термінового розгляду законопроекту щодо пільгового вступу до вищих навчальних закладів дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Крім того, у нас наявні неузгодженості з реалізацією закону про вищу освіту. Тому, парламент має розглянути законопроект «Про внесення змін до розділу ХV "Прикінцеві та перехідні положення " Закону України "Про вищу освіту" щодо строків захисту дисертацій та права на отримання диплому доктора філософії» (реєстраційний номер 2316а) та проект закону «Про внесення змін до розділу ХV Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про вищу освіту" (щодо вступу до аспірантури та діяльності спеціалізованих вчених рад)» (реєстраційний номер 4783)», – сказав народний депутат Олександр Співаковський.

БПП "Солідарність"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон