Де на Херсонщині відпочити взимку

Хто сказав, що Херсонщина - це тільки море, сонце і кавуни, тому тут гарно провести час можна тільки влітку? Хто вважає, що на зимові свята в Україні варто їхати лише в Карпати та на головну ялинку – до Києва?

Представляємо вам 7 ідей – як можна відпочити та розважитись взимку у Херсонській області: курортний сезон скінчився, але туристичний сезон на Херсонщині - триває!

Сподіваємось, що наш огляд допоможе як гостям Херсонської області так і місцевим жителям спланувати цікавий та корисний відпочинок у гостинному південному краї. Адже взимку на Херсонщині можна:

1. Відвідати південну резиденцію Діда Мороза

Всім відомо, що дід Мороз живе на півночі, отже коли він подорожує на південь, то стомлюється від далекої дороги.

А відпочиває він у нас - в своїй Південній резиденції на Херсонщині. Маєток чарівного діда розташований серед казкових лісів на базі зеленого туризму «Чумацька криниця».

Тут дітки можуть відвідати оселю улюбленого персонажа, отримати новорічний подарунок з рук самого дідуся, а для дорослих є фінська баня та сауна, зимовий ресторан та цікаві екскурсії.

2. Покупатися у гарячих джерелах та гейзерах

Якщо ви полюбляєте водні процедури на свіжому повітрі – чекайте літа, або завітайте на Херсощину та занурьтеся в одне з гарячих джерел області. Такі джерела є наприклад у селі Генгорка, селі Стрелкове, с. Счастливцево. Купання в біотермальних водах не просто екзотика: цілий ряд захворювань серцево-судинної, нервової, ендокринної систем, захворювання ШКТ та опорно-рухового апарату лікує ця дивовижна вода.

Особливо незабутньою стане така поїздка на день Водохреща: коли в усіх репортажах по телебаченню показуватимуть, як віряни пірнають з розгону у крижану воду, тут люди повільно заходять у водоймище й не кваплячись мліють у теплій воді. Воду гарячих джерел освячують так само, як і в інших водоймах у цей день, адже такі джерела – також дар Божий. Втім, дивіться самі:

3. Продегустувати коньяк на коньячному заводі «Таврія»


У сиру та холодну погоду чудово може зігріти тіло та розвеселити серце ковточок духмяного бурштинового напою, який увібрав у себе тепло та енергію Херсонського сонця, особливо, коли все це супроводжується цікавими розповідями про тонкощі дегустації та коньячний етикет та можливістю ознайомитися із роботою підприємства і історією виноробства півдня України.

Завод "Таврія" - одне з ключових виноробних підприємств, а Дім Марочних коньяків «Таврія» є лідером серед виробників престижних колекційних та марочних коньяків в Україні. Приємним сюрпризом від заводу стане 10% знижка на придбання продукції підприємства для всіх учасників дегустації.

4. Відвідати шато Князя Трубецького


Якщо ж ви надаєте перевагу винам, то екскурсія до виноробного господарства Трубецького, дозволить вам не лише насолодитись винами під час дегустації, а також дізнатись про історію та секрети виноробства та придбати на згадку кілька пляшок продукції виноробного господарства за приємними цінами.

5. Покататися верхи на конях по зимовому лісу


М'яка херсонська зима дозволяє і в холодну пору року насолодитися неквапливими прогулянками верхи, спостерігаючи за красою зимової природи, вдихаючи на повні груди свіже повітря та відчуваючи гармонію із оточуючим світом. Адже скільки б не було винайдено швидких і сучасних способів долати відстані, верхова їзда – найперший засіб пересування людства – нікуди не зникає, не стає архаїкою, завжди знаходить прихильників.

Чому – дізнаєтеся, якщо відвідаєте один з кінних клубів Херсонщини, де ви зможете не тільки прогулятися лісом або погарцювати на манежі, а ще й посидіти в затишній та релаксуючій атмосфері біля каміну або попаритись у бані.

6. Порибалити в знаменитих плавнях на Дніпрі


Риболовля на Дніпрі - це чудовий варіант відпочинку як всією сім'єю так і з друзями: красива, природа, чисте повітря і відмінний улов. У Дніпрі живе щука, окунь, лящ, сом, карась, короп та інші річкові риби. Досвідчені єгері допоможуть сповна насолодитися риболовлею - на спеціалізованих базах ви знайдете все необхідне: снасті, наживку, човни, підгодовані місця.

Провідники-інструктори проведуть вас по мальовничими водними маршрутами Дніпровської дельти. Професіональні організатори такого відпочинку такі як «Дельта Дніпра», «Рибальський хутір» та «Рибальський стан» зможуть порадувати всіх шанувальників рибної ловлі, незважаючи на пору року.

7. Доторкнутися до історії свого народу та відчути зв'язок часів


Що робили наші пращури довгими зимовими днями в своїх оселях, в часи, коли не було Інтернету та телебачення? Працювали за гончарним кругом, плели з лози, варили мило, валяли вовну, виготовляли домашнє приладдя та багато чого іншого.

Зануритись у ті часи, дізнатися про життя і побут предків, ознайомитися з українськими ремеслами, виготовити власноруч сувенір можна, завітавши на історико-розважальний комплекс «Зелені Хутори Таврії».

Якщо у вас відпустка лише взимку чи ви не маєте змоги майнути на Різдвяні канікули кудись до Швейцарії – це ще не привід сумувати, адже наша область щедро наділена природними багатствами та працьовитими людьми.

Скористуйтеся нашими ідеями та насолоджуйтеся відпочинком на Херсонщині у будь-яку пору року.

Катерина ДЕВЕВЯНКО
Головний спеціаліст Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності
та промислової політики Херсонської ОДА.

ТАВРІЯ 24

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон