Кулінарні шедеври заради поранених бійців готували науковці

Херсонські доктори та кандидати сільськогосподарських наук вправлялися... у кулінарній майстерності заради поранених українських воїнів.

Працівники Інституту зрошуваного землеробства НААН України влаштували «Наддніпрянський ярмарок», на якому запропонували відвідувачам понад сотню оригінальних страв — зокрема й виготовлених з овочів та зернових, вирощених на дослідних ділянках.

Справжнім хітом виявився пиріг з гарбуза та паростки люцерни як приправа, збагачена величезним набором природних вітамінів.

Гості залюбки куштували усю цю смакоту і кидали гроші до скарбнички. Зібрали понад п'ять тисяч гривень, які мають передати до шпиталю в Дніпрі — на купівлю ліків пораненим та хворим бійцям ЗСУ, каже директор Інституту зрошуваного землеробства, член-кореспондент НААН України Раїса Вожегова.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ, фото автора
"Голос України"

На знімку: директор Інституту, член-кореспондент НААН України Раїса Вожегова.

© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів