Херсонські прикордонники не пускають дітей на Крим

Протягом поточного року прикордонники Херсонського загону не пропустили більше 200 дітей на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим

За 11 місяців поточного року прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом в контрольних пунктах в'їзду-виїзду «Каланчак» та «Чаплинка» не пропустили 229 дітей.

Основними причинами відмови в пропуску стали відсутність проїзного документа дитини або закордонного паспорта, а також відсутність нотаріально засвідченої згоди одного з батьків.

Нагадуємо, що дитина, яка не досягла 16 річного віку повинна мати проїзний документ дитини або закордонний паспорт дитини. Також, громадяни України, які не досягли 16 річного віку можуть перетинати адмінмежу з Кримом у супроводі обох батьків, якщо дитина вписана у закордонний паспорт одного з батьків.

У разі відсутності одного з батьків перетин адміністративної межі дитиною здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків.

Перетин тимчасового кордону з Кримом громадянами України, які не досягли 16 річного віку, в супроводі осіб, які уповноважені обома батьками, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою обох батьків і за наявності проїзного документу дитини або закордонного паспорту дитини.

Іван ШЕВЦОВ

Помічник начальника прикордонного загону -
начальник прес-служби

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон