Андрій Гордєєв: Природні ресурси Херсонщини потребують відповідального ставлення

Херсонські рибні патрульні матимуть сучасні човни та зарплату 8 тисяч Херсонський рибоохоронний патруль буде органом із якісно-іншими стандартами та підходами до роботи – прозорими і зрозумілими для суспільства.

Патрульні регулярно звітуватимуть про результати своєї роботи, мають проводитися спільні рейди з представники громадськості.

«Дуже важлива складова реформи – достойні умови роботи для патрульних, ̶ вважає Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Акцентуємо увагу, що вони отримають сучасну форму, човни, автівки.

Необхідна складова – це паливно-мастильні матеріали, ми передбачили в бюджеті на 2017 рік кошти на їх придбання в достатньому об'ємі. Заробітна плата рибоохоронних патрульних буде складати 7-8 тис грн проти поточної заробітної плати у 1,2 тис грн».

Голова Херсонської Обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв наголосив: «Природні ресурси є вичерпними та потребують відповідального ставлення, розумного використання.

Для того, щоб відродити рибні ресурси Херсонщини маємо впровадити комплексний підхід – рибоохоронний патруль, новий штат людей та сучасна техніка, а також тісна взаємодія із громадськістю, поліцією, трансбезпекою.

ХОДА зі свого боку максимально сприятиме і проведенню відкритого конкурсу, і подальшому оснащенню патруля сучасною технікою», - пообіцяв Андрій Гордєєв.

P.S. Нагадаємо, запуск рибоохоронного патруля на Херсонщині є складовою Концепції реформування рибного господарства.

Відповідно неї 30.09.2015 р. КМУ було прийнято Постанову №894 «Питання функціонування територіальних органів Державного агентства рибного господарства», відповідно якої розпочалася реформа органів рибоохорони: ліквідація діючих органів рибоохорони та створення нового органу «рибоохоронного патруля».

Рибні патрульні будуть набрані на основі відкритого конкурсу, пройдуть фахове навчання, курси підвищення кваліфікації у європейських експертів, а також будуть оснащені сучасною технікою. Перший в Україні рибоохоронний патруль розпочав роботу 16.06.2016 на Київщині

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон