Як у Голій Пристані річкові пасажирські перевезення відроджувати

Вчора, 27 листопада, у Голій Пристані компанія "Нібулон" презентувала проект відродження річкових пасажироперевезень в Херсонській області.

Святкові заходи розпочалися ще о 9-30 на набережній міста Херсона, де всі бажаючі мали нагоду не тільки ознайомитися, а і безкоштовно покататися на пасажирських швидкісних катерах «Нібулон –Експрес».

О 10-00 поважна делегація на катері вирушила до міста Гола Пристань, де на набережній гостей радісно зустрічали керівництво Голопристанської міської ради Віталій Гей та Світлана Лінник, представники депутатського корпусу і жителі міста.

В пам'яті старших людей ще залишилися ті часи, коли до Херсона можна було швидко дістатися на річковому транспорті, також були присутніми багато дітлахів, більшість яких перший раз у житті отримали нагоду покататися «з вітерцем» на швидкісному катері по річці.

Поки дітлахи та їх батьки отримували насолоду від катання на двох швидкісних катерах, у Міському палаці культури «Сузір'я» відбулася презентація старту програми з відновлення річкового пасажирського перевезення в Херсонській області та розвитку туристичної діяльності щодо нових туристичних маршрутів.

Вступне слово було надано Олексію Опанасовичу Вадатурському, генеральному директору компанії «Нібулон», яка стала основним іменинником сьогоднішнього свята. Олексій Опанасович повідомив, що на сьогоднішній день у компанії «Нібулон» є вже 53 судна, 2 з яких – пасажирські, до початку навігації компанія має наміри збільшити кількість пасажирських суден до 5.

Пасажирські судна компанії будуть курсувати від Миколаєва та Херсона до курортних місць Миколаївської та Херсонської областей, а також – Києва, Канева, Чигирина, Кременчука - ці амбітні плани компанія буде намагатися реалізувати у І півріччі 2017 року.

Також він повідомив, що у травні місяці в Голій Пристані буде завершено будівництво зернонавантажувального терміналу, що дасть змогу суттєво розвантажити автомагістралі від великовагового транспорту. Компанія має наміри щодо перевезення 4 млн. тон вантажів водними артеріями Дніпра та Південного Бугу.

Перші пасажирські судна компанії придбані у Голландії, але в подальшому на власному суднобудівному заводі «Нібулон» почне випускати катамарани та тримарани для перевезення пасажирів.

Наприкінці своєї промови Олексій Опанасович подякував за сприяння головам обласних державних адміністрації Миколаївщини та Херсонщини, мерам міст, які знаходяться на водних транспортних артеріях України та зацікавлені у розвитку пасажирського та вантажного перевезення річковим транспортом...

За матеріалами сайту Новини Голої Пристані

P.S. Жителі міста Гола Пристань із задоволенням покаталися на швидкісних катерах, які перевезли 350 пасажирів (5 рейсів).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон