Вирубування дерев на Херсонщині вирубали мораторієм!

Вирубування лісів та лісосмуг Херсонщини заборонила обласна рада. Прийнятий на її сесії мораторій діятиме до 1 березня 2017 року.

Його необхідність депутати органу місцевого самоврядування пояснюють розгулом браконьєрства: тільки протягом нинішнього року винищення зелених насаджень завдало лісгоспам краю збитків на 2,6 мільйона гривень.

Протягом часу дії мораторію облрада повинна визначитися із долею та майбутнім правовим статусом рукотворних гаїв Таврії, затвердивши програму "Ліси Херсонщини", розраховану на три майбутніх роки. Адже їх охорону та утримання перестали фінансувати з державного бюджету, а в регіональній скарбничці відшукати для цього 60--70 мільйонів гривень на рік складно.

Втім, "паперовий" мораторій без його підкріплення конкретними заходами також не стане панацеєю від усіх бід: охоронятимуть ліси після його прийняття краще не будуть, і від хижацького вирубування сосон та акацій він не врятує.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон