На Херсонщині відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, на площі Свободи біля пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Вшанувати пам'ять тих, хто віддав свої життя на Майдані за право українців жити у вільній країні, прийшли керівники області та міста, учасники Майдану, бійці АТО, представники релігійних конфесій, волонтери, молодь та мешканці міста.

Учасники заходу згадали всіх тих, хто виборював нашу свободу, захищав рідну українську землю, відстоював незалежність нашої Вітчизни, хто навіки лишився в Небесній Сотні, хто загинув, захищаючи цілісність і державний суверенітет України.

На заході було відзначено, що протягом усього цього часу херсонці активно відстоювали право на краще майбутнє, зберігаючи при цьому громадський порядок, мир та спокій, показали усій країні приклад зваженості і мудрості громади.

З промовою до присутніх звернувся голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв: «Багато хочеться згадати... Три роки тому молодь розпочала боротьбу за Україну. І ця боротьба продовжується. Попереду ще немалий шлях. Тому не опускаймо рук, а головне – пам'ятаймо, чого очікують від нас ті, які віддали свої життя, щоб ми могли йти цим шляхом».

Під час урочистого віче на площі звучали вірші та пісні про Україну у виконанні місцевих аматорів.

Після урочистостей хода з державними прапорами, фотографіями Героїв Небесної Сотні, запаленими свічками та квітами вирушила до Алеї Героїв незалежної України, де всі херсонці об'єднаються в спільній молитві.

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка щорічно 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

Ця дата встановлена з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження і донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Відділ оперативної інформації
Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон