Херсонщина вперше за останні роки забезпечена якісними вакцинами в повному обсязі

Про це заявили 15 листопада в Департаменті охорони здоров'я ОДА під час круглого столу «Проблемні питання імунопрофілактики і вакцинації».

Починаючи з липня 2016 року, Херсонська область отримала 10 видів вакцин, загальна вартість яких складає понад 10 млн. грн.

За словами головного педіатра Департаменту охорони здоров'я Тетяни Карчевич, в повному обсязі область забезпечена вакцинами АКДП, оральною бівалентною вакциною для профілактики поліомієліту, вакцинами проти дифтерії і правця, яких не було в наявності минулі 3 роки, вакциною проти гемофільної інфекції.

Протитуберкульозної вакцини отримано 81 500 доз, що відповідає повній потребі області для вакцинації всіх дітей, які підлягають щепленню проти туберкульозу, проти гепатиту В – більше 70% від потреби, трохи менше вакцини від кору, краснухи та паротиту – 30% від потреби, але до кінця року очікується нова партія препарату.

Щодо п'ятикомпонентної вакцини «Пентаксим» - Україна отримала 44% від потреби. Тому в області даної вакцини достатньо лише для першого щеплення дітей у віці 2 місяців.

Всі отримані імунобіологічні препарати високої якості. Вони пройшли пре-кваліфікацію Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та виготовлені провідними світовими виробниками відповідно до найвищих міжнародних стандартів.

Через необхідність надолужувати прогалини в імунізації та проведення значної кількості профілактичних щеплень складається враження щодо погіршення в здоров'ї дітей після вакцинації, але це не так. Відсоток зареєстрованих реакцій не перевищує наведених в інструкціях до застосування відповідних вакцин та анатоксинів, а можливі порушення у стані здоров'я дітей проходять через 1-2 доби після проведеного щеплення.

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон