У чергах за державною підтримкою з бюджету стоять не тільки херсонці

Буквально вчора чиновники з Кабінету Міністрів України заявили про те, що «фінансування» з державного бюджету субсидій на цей опалювальний сезон «закрито».Серед тих, хто отримує «пільги» (чи все ж таки «подачки») з бюджету кілька десятків мільйонів пересічних українців.

Детальніше у матеріалі «Херсонцям про мінімальну зарплату і субсидії» .

Але, виявляється, що за допомогою від держави у черзі стоять не тільки злиденні українці, але й ті, хто має мільйонні статки.

Так наприклад з 450 депутатів Верховної Ради України, відповідно до попередніх даних першого етапу електронного декларування, є тільки офіційно визнаних більше як 120 депутатів, які мають на своїх рахунках та тримають дома у готівці більш як по одному мільйону гривень. Кілька десятків показали, що їх прибутки за минулий рік давно переросли за мільйон доларів.

І все ж ці люди вважають себе не досить таки багатими, а тому не нехтують тим, що беруть у держави гроші для того, аби оплачувати у Києві житло, яке вони винаймають у зв'язку із виконанням депутатських повноважень (місце тимчасового проживання). У когось це готельний номер у 20 – 40 м2, у когось будинок, а у когось й приватна квартира.

Майже третина загального складу Парламенту депутати-мільйонери, з них 119 осіб отримували гроші на оплату оренди житла.

До десятки найбільш забезпечених депутатів, які отримували гроші входять:
1. Вадим Нестеренко («БПП»), 206 млн грн
2. Олександр Вілкул («ОПБ»), 190 млн грн
3. Євген Гєллєр («Відродження»), 165 млн грн
4. Руслан Демчак («БПП»), 133 млн грн
5. Євген Мураєв (позафракційний), 94 млн грн
6. Борислав Розенблат («БПП»), 94 млн грн
7. Геннадій Чекіта («БПП»), 90 млн грн
8. Анатолій Денисенко (позафракційний), 85 млн грн
9. Олександр Пресман («Відродження»), 71 млн грн
10. Аркадій Корнацький («БПП»), 57 млн грн

При цьому деякі з них мають не тільки власне житло (члени родини) у Києві, а й приватні будинки у кілька сотень квадратних метрів. Так нардеп Гєллєр, відповідно до е-декларації, володіє будинком майже у тисячу квадратних метрів (у передмісті Києва). Батько Руслана Демчака, має будинок у 337 м2 на відстані двох кілометрів від київської окружної дороги.

А от дружина Михайла Добкіна, володіє одразу двома квартирами в Києві (але, депутат все одно отримував компенсацію на житло).

Наприкінці минулого року всього 177 народних депутатів заявили про те, що у продовж цього року винайматимуть житло в Києві і звернулися до Апарату Верховної Ради за відповідним поданням щодо виділення їм компенсацій.

Довідково. Річний розмір компенсації за житло може сягати до 167 тисяч гривень на одну особу, або 29, 5 мільйонів гривень на всіх бажаючих.

Де б собі оформитися на роботу і отримувати від роботодавця компенсацію за житло у Херсоні?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон