З тимчасового кордону завертають товари й нелегалів

Майже півтора тисячам гостей (переважно громадянам іноземних держав) інспектори Херсонського прикордонного загону відмовили поточного року у перетині КПВВна адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Причини здебільшого були у відсутності віз та спецдозволів, або ж нотаріально завірених дозволів когось із батьків на виїзд дітей. Не припиняються й спроби перетнути «стрічку» із забороненими вантажами – хіба що раніше їх везли вантажівками, а тепер у мікроавтобусах та багажниках легківок.

Тільки впродовж жовтня нинішнього року на трьох КПВВ працівники Херсонської митниці перешкодили 294 спробам ввезти чи вивезти з окупованої території заборонені предмети чи товари.

У прес-службі Головного управління ДФС Херсонщини зазначають, що найчастіше «контрабанда» являє собою великі суми в рублях – валюті країни-агресора, побутову техніку, алкогольні вироби, запчастини для автомобілів та харчові продукти.

Втім, трапляються й колекції монет, старовинні артефакти. Через КПВВ «Чонгар», приміром, громадянин України нещодавно намагався вивезти рідкісний «Псалтир» 1889 року. Книгу суд конфіскував, а згодом її передали до колекції художнього музею в місті Кропивницькому.

Часом власники ховають заборонені предмети у різноманітних технічних порожнинах машин, часом везуть відкрито, пояснюючи, що не знали про заборону. Насправді ж всі про неї чудово знають, але розраховують на неуважність митників під час огляду. Та розрахунок зазвичай не справджується.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон