Співаковський закликав ВР розглянути законопроект щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України

Про це Перший заступник Голови Комітету з питань освіти, народний депутат з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський повідомив під час засідання Погоджувальної ради.

Він звернув увагу депутатів на законопроект №4718 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження».

«Цей законопроект стоїть на порядку денному під номером 32. Хочу нагадати, що 19 ректорів переміщених вишів будуть на балконі (ВР – ред.) чекати, коли ми закриємо це питання. 32 номер означає, що він прийнятий не буде і розглянутий не буде. Тому прошу перенести це питання у порядку денному одним з перших», – сказав Співаковський.

Він також наголосив на тому, що потрібно розглянути дві постанови щодо підтвердження законопроекту №3312 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо працевлаштування випускників)».

«Ми повинні розглянути дві Постанови, щоб підтвердити цей законопроект. Крім того, законопроект №4477 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук. Давайте разом вирішимо це питання. Давайте ми Академії додамо коштів і молоді люди залишаються в Україні, або вони виїдуть (закордон – ред.), а тут будуть залишатися тільки ті кадри, яким 60 і більше років.

Наступне, оскільки ми до цих пір не виконували імперативну пряму норму щодо викриття Національного агентства з якості освіти, в нас «провисає» ще два законопроекти №2316а «Про внесення змін до розділу ХV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про вищу освіту» щодо строків захисту дисертацій та права на отримання диплому доктора філософії» та закон щодо вступу до аспірантури і діяльності спеціалізованих вчених рад. Фактично рік і два місяці Міністерство освіти порушує Закон України в частині роботи Національного агентства. Тому прошу також ці законопроекти винести на розгляд порядку денного», – додав Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон