Олена Урсуленко подякувала херсонському нардепу

Процес децентралізації на Херсонщині – складний. Місцеві ради отримали розширені повноваження і з ними ж – значні витрати на освіту, охорону здоров'я, соціальні пільги і так далі.

Бюджет 2017 року, прийнятий Верховною Радою у першому читанні, перекладає частину видатків на місцевий рівень. І представники місцевих рад до другого читання проекту Держбюджету поспішають змінити ті положення, які, на їхню думку, обтяжують місцеві бюджети на мільярди гривень.

У херсонському «Конгрес-холі» керівники міських, селищних і сільських рад, народні депутати провели засідання регіональної платформи з відпрацювання політики у сфері місцевого самоврядування. Проект Державного бюджету на наступний рік не надає дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров'я.

Врахована в освітянській субвенції і зарплата лише вчителям. Фінансування дитячих санаторіїв і закладів для хворих на туберкульоз теж лягає на місцеві бюджети. А також пільги на зв'язок і перевезення будуть компенсувати на місцях. Це лише кілька положень Держбюджету, які значно збільшують навантаження на казну міст, селищ і сіл.

В обговоренні взяв участь народний депутат України Олександр Співаковський. Важливо, щоб думки представників влади на місцях були почуті у Верховній Раді України.

«Такі обговорення дуже важливі для життя громад. Ми можемо підсумувати, як проходять процеси децентралізації і винести перші уроки. Те, що на засіданні присутній народний депутат Олександр Співаковський, я впевнена, що всі проблеми місцевих громад будуть донесені до Кабінету Міністрів, і до парламенту.

Також я хочу подякувати Олександру Володимировичу за те, що він поєднує законотворчу діяльність з постійною роботою у своєму окрузі. Завдяки йому місто отримало 5 мільйонів гривень, які будуть використані на зведення нових спортмайданчиків, впровадження енергоефективних технологій у закладах освіти. Це – суттєва підтримка соціальної сфери міста», - зазначила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Учасники засідання регіональної платформи підтримали звернення Асоціації міст України до Верховної Ради. Від того, чи внесуть народні депутати зміни до бюджету на наступний рік, залежить, врешті, життєдіяльність місцевих громад.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон