На Херсонщині є місце, де збереглася природа доісторичних часів

Урочище Буркути - це маловідоме місце навіть для натуралістів. Можливо, завдяки цьому воно зберегло свою унікальність.

На території урочища, яке знаходиться в Голопристанському районі Херсонської області збереглася природа доісторичних часів. Віддалений куточок піщаного масиву вперше зацікавив дослідників в 19 столітті, повідомляє сайт Україна туристична.

Урочище Буркути постійно привертало до себе фахівців-природознавців. Зараз, як і тоді, вчені не перестають дивуватися величезній різноманітності флори і фауни. На піщаних просторах урочища можна зустріти представників рослинності північних лісів. Наприклад, не так давно тут був виявлений мох, який росте тільки в Поліссі. Тут створюються шедеври.

Вже давно фахівцями складено наукове обґрунтування на відновлення заповідного статусу цього унікального куточка дикої природи. Місце це ще не розроблено повністю для зеленого туризму. Але місцеві пейзажі не залишать вас байдужими.

Піша прогулянка допоможе вам краще дослідити урочище. А ось кінна прогулянка покаже вам неосяжні простори цих місць. Кращий час для відпочинку тут - кінець весни. Свіжість рослин і тепла погода створить найкомфортніші умови для турпоходу. З Херсона регулярно їздять автобуси в напрямку села Буркути.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон