У Скадовську вулиці прибирають пилососом

Восени скадовчани наводять лад на своїх подвір'ях та городах. Вони спалюють опале листя та бур'ян, вважаючи, що це найкращий спосіб позбутися його.

Щороку у приватних секторах Скадовська, і не тільки приватних, вечорами видно вогнища та відчувається запах диму.

Про шкоду, що завдає спалюванні листя говорять лікарі. Так, в атмосферне повітря потрапляють окиси вуглецю та азоту. Вони негативно впливають на стан навколишнього середовища. Ці речовини спричиняють руйнацію озонового шару.

А це призводить до того, що ультрафіолетові промені викликають алергічні реакції. Крім цього, з тліючого листя виділяється бензопрен, який здатний викликати у людини ракові захворювання.

У Скадовській міській раді вирішили цю проблему. Відтепер у Скадовську утилізацією листя займається комунальне підприємство. Започатковано нову технологію його збору і утилізації.

Тут, за допомогою спеціального пилососу, листя збирається, подрібнюється та навантажується у причеп. Потім вивозиться і скидається у силосну яму і наступного року матимуть компост - гарні добрива для своїх городів.

За матеріалами "Скадовські новини"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон