Проблеми Скадовського району - на контролі обласної влади

Сьогодні, 24 жовтня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зустрівся з керівництвом Скадовського району.Як відзначив В. Мангер, він продовжує проводити зустрічі у районах області, як і задекларував після обрання головою облради.

У зустрічі «за круглим столом» у Скадовську взяли участь Олег Старенький, голова районної ради, Віктор Турик, голова районної державної адміністрації, Олександр Яковлєв, міський голова Скадовська, депутати районної ради та депутати обласної ради Володимир Шадрін та Володимир Куріков.

Голова облради підкреслив, що дуже важливо спілкуватися саме у районах з людьми, бо проблеми, що викладені на папері і покладені на стіл, і ті, про які можна почути на місцях – різняться: «Спілкуєшся з людьми і бачиш ті суперечки, які є на місцях, і ті питання, які необхідно нагально вирішувати», - відзначив В.Мангер.

Хотів би послухати вас: на що, перш за все, треба звернути у районі увагу, чим може допомогти обласна рада, а які питання, потребують підтримки з боку облдержадміністрації», - сказав В.Мангер.

Серед питань, яке піднімалися під час зустрічі – багаторічна проблема з центральним пляжем у місті Скадовськ. Як розповів Олег Старенький, це дуже важливе проблемне питання для курортного міста, що виникло у свій час у зв'язку з розбудовую Скадовського морського торгівельного порту.

«Наш центральний пляж міста Скадовська практично опинився, як кажуть скадовчани, у «мертвому куті, утворилася заводь, де немає течії, - поінформував голова райради.

- Коли будувався порт, було зроблено декілька проектів, відповідно до одного з них «мертвий кут» мав бути вирівняний - засипана частина пляжу. Це дало б Скадовську чисті нормальні пляжі, яких зараз, на жаль, немає», - розповів голова райради.

- Цей проект був розроблений у 1988 році, у 2004 році ми його поновили. І з того часу ми його постійно виставляли на інвестиційні майданчики. Були такі, що знаходились, хотіли вкласти свої кошти, але тут же на рівні області ставили їм такі умови, що інвестори не погоджувалися працювати», - відзначив О.Старенький.

Ще один можливий проект – будівництво яхт-клубу. Інвестор отримає територію для будівництва яхт-клубу, а натомість дасть місту гарний пляж, який вільно зможуть відвідувати і мешканці, і гості Скадовська.

Як відзначалося під час зустрічі, це болюча для району проблема, потрібні серйозні інвестиції. «Для того, щоб вирішувати цю проблему, необхідно розробити «дорожню карту», проект, чітко розуміти, скільки коштів необхідно, джерела фінансування», - відзначив В.Мангер.

- Щоб вирішили це питання має бути ваша політична воля. Готуйте звернення – звертайтесь до облради. Треба також передбачити кошти на розробку проекту», - сказав голова облради.

Також під час зустрічі представники району поінформували голову облради про інші проблемні питання району: про аварійний стан одного з корпусів Михайлівської загальноосвітньої школи, вирішення питання з фінансуванням станції екстреної медичної допомоги, нестачу «шкидких» під час курортного сезону.

Також мова йшла про питання, пов'язані з децентралізацією, про необхідність підтримки фермерів. Наразі, як відзначив В.Мангер, всі питання, які піднімалися під час зустрічі – на контролі у обласної влади.

Анжела ГОЖА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон