В Херсонській обласній раді працюватимуть оновлені комісії

Вчора, 18 жовтня, на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати підтримали 57 голосами (усього в голосуванні взяли участь 58 депутатів) питання «Про оновлення переліку постійних комісій, їх персонального складу та положення про них».

Вирішено утворити 10 постійних комісій обласної ради: - з питань бюджету та фінансів; - з питань соціально-економічного розвитку, міжнародного співробітництва та інвестицій; - з питань управління об'єктами комунальної власності; - з питань промисловості та агропромислового комплексу; - з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі; - з питань земельних відносин та екології; - з питань культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту курортно-туристичної діяльності; - мандатна, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою; - з питань охорони здоров'я та здорового способу життя; - з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці.

Так, відповідно до рішення, постійну комісію з питань бюджету та фінансів облради очолив Павло Філіпчук, заступник голови комісії – Оксана Булахова, секретар комісії – Микола Ставицький.

Постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, міжнародного співробітництва та інвестицій очолив Василь Борисов, заступник голови комісії - Галина Малишенко, секретар комісії - Валерій Черкашин.

Голова постійної комісії з питань управління об'єктами комунальної власності - Юрій Рожков. Ігор Дроговоз – заступник голови комісії, Сергій Дяков – секретар. Василь Федін очолив постійну комісію з питань промисловості та агропромислового комплексу. Лісний Віктор– заступник голови комісії, Ігор Колихаєв – секретар комісії.

Керівник мандатної комісії - Дмитро Бутрій, заступник голови комісії - Роман Педченко, секретар комісії - Тетяна Гасаненко. Постійну комісію з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі очолив Віктор Деркач. Галина Мороз – заступник голови комісії; Володимир Погрібний – секретар комісії.

Голова постійної комісії з питань культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності - Володимир Шадрін; Євген Криницький – заступник, Олександр Книга – секретар комісії. Постійна комісія з питань земельних відносин та екології: Сергій Рибалко – голова комісії; Ігор Йосипенко - заступник голови; Сергій Дроздік – секретар. Віктор Клименко – голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та здорового способу життя. Віктор Короленко – заступник голови комісії ; Віктор Кудас – секретар. Постійна комісія з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці: Михайло Романій – голова комісії ; Олександр Граб – заступник голови комісії ; Юрій Ромаскевич – секретар комісії.

Як прокоментувала після закінчення сесії Марина Чернишова, голова депутатської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка», напередодні лідери фракцій обговорили питання складу фракцій. «Квотний режим комісій був дотриманий», - відзначила М.Чернишова.

«Змінився склад постійних комісій, але він досить довго і ретельно обговорювався керівниками фракцій. Так що в цьому питанні ніяких «сюрпризів» не було. Тому все пройшло швидко та злагоджено. Я не бачив питань, я кі були суперечливими» - відзначив Володимир Шадрін, голова депутатської фракції політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».

Також депутати проголосували питання «Про структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради». Відповідно, посада голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів введена у структуру виконавчого апарату обласної ради.

Як відзначив у своєму коментарі заступник голови облради Віталій Булюк, цілком логічним є рішення про посаду голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів в структурі виконавчого апарату облради: «Посада голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів дійсно потребує роботи зранку до вечора і тому законодавством передбачено, що ця посада - в штаті обласної ради».

Анжела ГОЖА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон