Каховський геріатричний пансіонат відсвяткував ювілей

Каховський геріатричний пансіонат знову повнився музикою, піснями, численними гостями та найщирішими словами вітань від них. Адже тут відзначалася 95-та річниця з дня заснування пансіонату.

У прикрашеному холі зібралися підопічні та працівники пансіонату, аматорські творчі колективи, почесні гості. Звичайно, під час урочистостей з переглядом відеороликів і фотопрезентацій та прекрасною концертною програмою, не обійшлося без нагороджень.

Так, заступник міського голови Олег Кожем'якін вручив енергійному й творчому директору закладу Євгенії Шиліній грамоту міського голови за її багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та значний внесок у розбудову пансіонату.

І це ще раз підтвердила голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Галина Бурцева, яка у своєму виступі підкреслила, що стараннями Євгенії Анатоліївни та працівників закладу на сьогодні він є кращим в Україні. Саме тому й отримала Є.Шиліна з її рук Почесний знак «За розвиток соціального партнерства» від Президії Федерації профспілок України.

Також Г.Бурцева передала нагороду обласної організації профспілки Людмилі Барандич — як кращому лікарю-терапевту подібних закладів на Херсонщині (ця нагорода була для Людмили Миколаївни вдвічі доречною, адже кілька днів тому, у понеділок, колеги поздоровляли її з Міжнародним днем лікаря).

Надійшли на адресу пансіонату й численні вітальні телеграми, серед яких – від директора Херсонського обласного департаменту соціального захисту населення Г.Причини.

Прекрасним були й поздоровлення від працівників пансіонату та самих підопічних. Особливо зворушливі щирі слова сказав Олег Трушкін, а чудовий вірш власного авторства прочитала Ірина Набойщикова.

У свою чергу, Є.Шиліна теж вручала нагороди і пам'ятні подарунки: найстаршим і наймудрішим підопічним; сімейним парам Марченків та Подоляків, котрі живуть у дружньому союзі уже 29 років; ветеранам пансіонату, що працюють тут більше 20 років, особливо виділивши Тетяну Бугаєнко й Олену Яковлеву, адже ці дві милі жінки віддали роботі в пансіонаті більш ніж 30 років!

Відзначені були й молоді друзі закладу: колишній його працівник Єлизавета Трач та її чоловік Артем, котрі, ставши приватними підприємцями і заснувавши рекламне агентство «Експрес-дизайн», допомогли пансіонату оновити хол, у якому й проходило свято, прикрасивши його стіни чудовими сучасними банерами.

Ну, а особливої уваги по праву були удостоєні колишні директор Каховського геріатричного пансіонату Іван Дмитрович Галушка та головний лікар Людмила Василівна Брельгіна. Виступаючи перед присутніми, вони теж не скупилися на почуття й найкращі слова підопічним і працівникам свого рідного пансіонату.

Феєрверк квітів, поздоровлень, подарунків, сюрпризів, частувань органічно доповнила яскрава концертна програма від друзів Каховського пансіонату – маленьких танцюристів дитячого колективу «Світлячок» міського Центру дитячої творчості, талановитих учнів Каховської ЗОШ №1 та неперевершених артисток аматорського ансамблю української пісні «Калинонька» Костогризівського сільського клубу (які вже наступного дня такою ж прекрасною програмою вітали і своїх літніх односельців). Ці чудові жіночки настільки майстерно співали запальні народні пісні, що багато підопічних і працівників пансіонату не всиділи на місці та пустилися в танок – на те воно й свято!

Отже, і це святкування, і щоденна робота Каховського геріатричного пансіонату знову й знову доводять, що заклад недарма отримав Золоту відзнаку в номінації впровадження інноваційних моделей надання соціальних послуг Міжнародної презентаційно-іміджевої програми «Визнання року». Маємо усі підстави сподіватися, що зовсім незабаром — уже через п'ять років, — відзначаючи своє 100-річчя, пансіонат похвалиться ще більшою кількістю високих визнань і нагород, серед яких, беззаперечно, найголовнішими є вдячність самих підопічних, їхнє відчуття себе членами єдиної великої родини у затишній і сучасній домівці, сповненій комфортом, турботою, підтримкою та щирою любов'ю.

На святі побувала Ірина СОШНІКОВА, фото автора
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон