Старовинну вишиванку подарували прикордонникам на Херсонщині

Нещодавно до прикордонників Херсонського загону, які несуть службу на відділі «Скадовськ» завітали волонтери громадської організації «Жіночий автомайдан».

Протягом тижня діти трьох Херсонських навчальних закладів, гімназії №3, ЗОШ №13 та ЗОШ №41, проводили благодійну акцію до Дня захисника України та збирали допомогу військовослужбовцям. Мед, консервацію, овочі, солодку випічку теплі речі та яскраві малюнки через волонтерів діти передали прикордонникам.

Але найціннішим подарунком стала старовинна вишиванка, яку подарували батьки одного з учнів ЗОШ № 13. Дорогоцінна сімейна реліквія, вишита чоловіча сорочка, передавалась з покоління в покоління, але родина вирішила : «час сорочці здійснити свою справжню місію і захистити не лише родину, а й Україну».

Сорочку передали з настановою: «Нехай ця старовинні річ, яка багато бачила на своєму віку, вкриє українських прикордонників, зробить їх невидимими для ворога і допоможе одержати перемогу на своїй Богом даній землі, немов Покров Пресвятої Богородиці покриває все Українське військо».

Подарунки та допомогу освятили в Храмі Покрови Пресвятої Богородиці та в теплій святковій обстановці передали прикордонникам відділу «Скадовськ». «Ми і надалі будемо допомагати прикордонникам, адже розуміємо, в яких складний період доводиться служити» - наприкінці зустрічі зазначила керівник громадської організації «Жіночий автомайдан» Ольга Цілинко.


Помічник начальника прикордонного загону -
начальник прес-служби
Іван Шевцов

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон