На Херсонщині вшановують захисників Вітчизни

Сьогодні, 14 жовтня, у Херсоні на урочистий мітинг, присвячений Дню захисника України, прийшли мешканці обласного центру, представники органів влади, депутати, активісти, волонтери, військові. Захід відбувся на Алеї Героїв Незалежної України.

«Нині твердою рукою пишуть історію нашої країни волонтери, захисники, які сьогодні в зоні проведення АТО, які там вчора були, які там полягли. Твердою рукою пишуть історію люди, які захищають сьогодні наші південні рубежі на межі з Кримом.

Журналісти, вчителі, медики, громадські діячі, духовенство, кожен, хто хоч копійку вкладає в бронежилет, в тепловізор, в бензин, в помідори, кавуни, які передає на фронт – кожен пише історію України, - відзначив у своєму виступі голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Голова ОДА також повідомив, що є пряме доручення Президента України про створення громадської ради учасників АТО: «Питання забезпечення земельними ділянками, створення інженерної інфраструктури, забезпечення дотримання пільг – питання номер в роботі. З сьогоднішнього дня оголошую про створення такої ради і запрошую всіх учасників АТО долучитися до цього процесу», - відзначив голова ОДА.

Також він повідомив, що до Дня Збройних Сил України готується встановлення гранітної стели нашим захисникам, які віддали життя за спокій в нашій державі - жодне прізвище не має бути забутим.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер на урочистих заходах відзначив, що коли на нашу землю прийшов ворог, на захист України стали всі її громадяни: «Хочу сказати слова великої вдячності воїнам, волонтерам, слова великої вдячності матерям, вчителям, які виховали патріотів. Ми піднялися всі разом, гуртом.

- Ми показали всьому світу, настільки ми сильна держава. І наше завдання, завдання перед майбутніми поколіннями - зберегти нашу незалежність, щоб наші діти жили в сильній, заможній і міцній державі», - відзначив голова обласної ради.

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко відзначила у своєму виступі, що це свято об'єднало в собі історію поколінь, які прагнули миру для своєї країни, для народу. Учасники мітингу закликали вшанувати пам'ять синів і дочок нашого народу, які віддали свої життя пролили свою кров, свій кров і сльози заради миру на цій землі.

Пам'ять Героїв вшанували хвилиною мовчання. Усі присутні поклали квіти на Алеї Героїв Незалежної України.

Також секретар Херсонської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Іоан провів молебень. Учасники мітингу молилися за мир в Україні, за наших воїнів, за визволення полонених, за збереження життів мирних жителів, які перебувають у зоні проведення бойових дій, за силу і міць Українського війська.

Під час заходу волонтерам та військовим вручали грамоти та подяки. Серед тих, кому вручив Почесну грамоти обласної ради голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер – його бойовий побратим Андрій Шраменко, засновник громадської організації «Щит Херсона».

Також за сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм, взірцеву військову дисципліну та з нагоди Дня захисника України Почесною грамотою обласної ради нагороджений Кохановський Євген (засновник громадської організації «Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України», засновник громадської організації «Львівське товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО»).

Подяки голови Херсонської обласної ради оголошені Горожанкіну Олександру та Кириченку Артему (члену громадської організації «Товариство воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України»).

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон