На Херсонщині відбулися пориви газопроводів

ПАТ Херсонгаз звертається до мешканців Херсонської області та юридичних осіб із попередженням про обов'язкове погодження земельних робіт із газовим підприємством та його міжрайонними управліннями.

Протягом вересня поточного року сталося кілька поривів газопроводів низького та середнього тисків внаслідок проведення земельних робіт приватними особами без погодження із ПАТ Херсонгаз, що призвело до поривів.

Так, у селі Приморське Скадовського району (сума збитків та відновлювальних робіт майже 5 тис. грн), с.Клини Цюрупинського району (сума збитків та відновлювальних робіт понад 80 тис. грн), с. Стара Збурївка Голопристанського району (сума збитків та відновлювальних робіт майже 30 тис. грн). Також, вчора у м.Олешкі власник приватного будинку по пров.

Тихий, самовільно виконував земельні роботи внаслідок чого було механічно пошкоджено поліетиленовий газопровід низького тиску. Крім того, що порушник залишив без газу 5 сусідів, за відновлення газопостачання, проведення ремонтних робіт та збитки, завдані підприємству, він має сплатити майже 10 тис. грн.

Самовільне проведення земельних робіт без чіткого визначення розмежування пролягання підземних комунікацій майже завжди призводить до пориву газопроводу, що тягне за собою не тільки значні матеріальні втрати, а й може спричинити аварійну ситуацію, через яку може бути аварійно відключено кілька багатоповерхівок або навіть цілий населений пункт.

Прес-секретар ПАТ "Херсонгаз"
Наталія ПЯТНИЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон