Монополіст зазіхнув на кабельне телебачення

Регіональний енергетичний монополіст заледве не позбавив херсонців можливості дивитися кабельне телебачення.

Його провайдери та оператори розмістили свої багатоканальні повітряні лінії на опорах електромереж, уклавши відповідні договори із їх власником - компанією "Херсонобленерго". Та з часом працівники компанії почали вимагати від провайдерів замінити кріплення своїх ліній на траверси, серійно виготовлені енергетиками, в разі відмови погрожуючи демонтажем кабелю.

Не розуміючи, чому виникла така необхідність, бізнесмени звернулися до територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Там провели своє розслідування і з'ясували, що жодної потреби (окрім чийогось палкого бажання заробити на такій послузі) міняти кріплення немає.

Дії компанії "Херсонобленерго" в АМКУ визнали зловживанням монопольним становищем на місцевому ринку, а також прямим порушенням статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції", наклавши на винуватця штраф у сумі шістдесят тисяч гривень. Зазначимо: це вже не перше таке порушення, на якому монополіста "вловив" Антимонопольний комітет України.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон