Нардеп Співаковський вирішує проблеми ОСББ

Народний депутат Олександр Співаковський просить уряд пришвидшити розробку механізму безкоштовної передачі ОСББ земельних ділянок

Народний депутат України Олександр Співаковський звернувся до прем'єр-міністра України з проханням пришвидшити розробку механізму безкоштовної передачі ОСББ земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія.

Про це голів ОСББ міста Херсона повідомив під час сьогоднішньої зустрічі у міськвиконкомі помічник народного депутата, керівник його громадської приймальні Олексій Саковніч.

З проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми керівники херсонських ОСББ зверталися до приймальні нардепа на початку вересня. Адже неврегульованість "земельного питання" заважає об'єднанням співвласників відчувати себе повноправними власниками (або користувачами) земельних ділянок, робить їх беззахисними перед недобросовісними підприємцями та громадянами, які незаконно займають прибудинкову територію МАФами, гаражами тощо.

Узагальнені проблеми херсонських ОСББ, власне, і стали підставою для депутатського звернення з проханням пришвидшити розробку механізму передачі належних їм земельних ділянок.

Окрім цього, під час сьогоднішньої зустрічі керівник громадської приймальні поінформував присутніх про ті кроки, які були зроблені народним депутатом щодо вирішення інших проблем, з якими зверталися до нього представники ОСББ міста. По деяким з них вже досягнуто певних результатів.

Зокрема, як розповів Олексій Саковніч, надійшли перші відповіді державних органів влади стосовно порушених питань на такій же зустрічі у серпні. Так, після звернення нардепа Співаковського Міністерство фінансів України нарешті доручило Казначейству перерахувати у вересні місцевим бюджетам Херсонської області додаткову субвенцію у розмірі 3456,5 тис. гривень нарахувань на пільги та житлові субсидії. Тож уже найближчим часом заборгованість держави перед ОСББ по субсидіям Херсона почне скорочуватись.

Олексій Саковніч також розповів головам ОСББ про основні напрямки роботи громадської приймальні та відповів на їх запитання. Окрім цього, всі бажаючи отримали інформаційний матеріал про надання приймальнею допомоги в оформленні субсидій для розклеювання на під'їздах будинків.

Зустріч із головами ОСББ міста відбулася за ініціативи і організаційної підтримки ГО «ЦРО Берегиня».

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон