Міський голова не хоче спростити життя херсонцям?

Вчора, 4 жовтня на засіданні бюджетної комісії Херсонської міської ради стало відомо, що міський голова відхилив проект,суб'єктом подання якого є депутат міської ради, голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Дмитрієв.

Проект рішення «Про робочу групу з підготовки та впровадження елементів електронного урядування в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради», спрямований на оптимізацію діяльності виконавчих органів, був поданий Андрієм Дмитрієвим на розгляд сесії, що відбудеться 17 жовтня.

"Я, як депутат міської ради виступив з ініціативою впровадження iGov в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради, в першу чергу для того, щоб люди не стояли в жахливих чергах з четвертої ранку під стінами міськвиконкому для отримання довідки про реєстрацію місця проживання, прописки або виписки", - зазначив Андрій Дмитрієв.

- Вже ні для кого не секрет, що деякі громадяни влаштували з цього бізнес і торгують чергою на прийом у реєстраційну службу. Я запропонував процес подання запитів на видачу документів зробити у електронному вигляді.

Під час обговорення проекту, координатор iGov у Херсоні та Херсонській області Павло Кулик підтвердив мені, що вже є багато напрацювань, наприклад, питання прописки, виписки ми мали б змогу запровадити в системі iGov найближчим часом, що значно полегшило отримання послуг нашим городянам.

Але сьогодні, як депутат я отримав відмову щодо внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення «Про робочу групу з підготовки та впровадження елементів електронного урядування в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради» з формулюванням: «створення робочої групи з підготовки та впровадження елементів електронного урядування в діяльність виконавчих органів Херсонської міської ради належить до повноважень міського голови».

- Виявляється, що якщо міський голова не захоче вводити послугу iGov – то її і не буде. Ми маємо вже сьогодні потурбуватися про надання херсонцям якісних послуг. Незабаром зима, а люди так і тупцюють під дверима реєстраційної служби, «не злим,тихим...» згадуючи міську владу.

Я переконаний, що відсутність такої робочої групи на невизначений термін блокує впровадження прогресивних рішень в міській раді, які б значно спростили життя херсонцям.

Депутати, члени бюджетної комісії підтримали мою пропозицію щодо звернення на ім'я міського голови з вимогою негайно своїм розпорядженням створити таку робочу групу, яка б могла до 20 жовтня визначитися з переліком терміново необхідних послуг, і які виконком повинен впровадити найближчим часом, - наголосив депутат Херсонської міської ради, голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон