Тиждень європейських мов відбувся у Херсоні

Минулого тижня, з 26 по 30 вересня в Херсонська академічному ліцеї імені О.В. Мішукова ХМР при ХДУ був проведений Тиждень європейських мов.

Метою заходу є формування у ліцеїстів нового Європейського світогляду, сприяння усвідомленню приналежності України до європейської сім'ї народів.

Програма включала проведення дня німецької, іспанської, французької та польської мов. Ліцеїсті готували презентації країн Європи, відео - ролики, конкурси та квести. Національні костюми, національні страви, традиції кожної з країн Європи створили незабутню атмосферу свята.

Протягом тижня по радіо звучала іноземна музика, а в холі ліцею показував пізнавальні відео - матеріали. Завдяки цим заходам ліцеїсти більше дізналися про культуру європейських країн.

Особливе місце в даному заході займає Польща, так як багато випускників ліцею вибирають польські вузи для здобуття вищої освіти.

Університет Бізнесу в польському місті Дамброва Горніча - давній міжнародний партнер ліцею, близько 20 ліцеїстів вже здобувають тут освіту за спеціальностями: "Логістика", "Інформаційні технології", "Міжнародний бізнес", "Фізіологія".

За період навчання ліцеїстам, як найкращим студентам, надається можливість взяти участь в програмі обміну студентами "Ерасмус" та відвідати університети таких країн як Іспанія, Португалія, Чехія, Данія і Туреччина.

Костирєва Анастасія (випускниця ліцею) - студентка 3 курсу польського Університету Бізнесу вчилася по програмі "Ерасмус плюс" в Мадридському університеті Rey Juan Carlos Universidad і зараз проходить практику у міжнародному відділі Lycée de la Salle у місті Ренн, провінція Бретань у Франції.

Єпіфанова Дарина - студентка 4 курсу в цьому році отримує ступінь бакалавра і успішно поєднує не тільки навчання в польському вузі, а й роботу. За час навчання в університеті Даша побувала в усіх польських містах, починаючи від Варшави і закінчуючи маленьким містечком Устрон, де на осінніх канікулах буде проходити міжнародний проект, за участю 3 херсонських шкіл "Польська та Українська молодь: навчання без кордонів".

В даному проекті беруть участь 11-класники Херсонського академічного ліцею імені Олега Мішукова, Школи Гуманітарного праці та Гімназії №3 м Херсона. Учасники проекту не тільки вивчатимуть польську мову і культуру, а й розкажуть своїм одноліткам з польських шкіл про Херсоні та Україну, поділяться навичками приготування української кухні і навчать один одного танцювати "Гопак" та "Польку".

Європейська освіта - прекрасний квиток в далеку подорож, під назвою "життя".

Вікторія ЧЕРЕВАНЬ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон