Олександр Співаковський відповів на запитання студентів

27 вересня за ініціативи Первинної профспілкової організації студентів і аспірантів та за підтримки Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених НАУу просторі неформальної освіти NAUHAB (на території студентського містечка) відбулася зустріч усіх бажаючих студентів і молодих вчених із народним депутатом України, Першим заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки Олександром Співаковським.

За інформацією офіційного сайту НАУ, у зустрічі також взяли участь в. о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко, перший проректор з адміністрування Андрій Майснер і проректор с соціальної роботи Тетяна Калита.

Олександр Співаковський під час активного діалогу зі студентами НАУ торкнувся питань розвитку вищої освіти, виборів ректора ВНЗ, основних завдань співпраці органів студентського самоврядування з адміністрацією ВНЗ і механізмів забезпечення ефективності цього процесу.

Народний депутат України також презентував свої напрацювання щодо змін до ЗУ «Про вищу освіту», які стосуються найгостріших питань життєдіяльності та розвитку «вишів» в Україні.

Почесний гість також поділився зі студентами НАУ своїми думками щодо залучення кращого міжнародного досвіду до системи вищої освіти в Україні. Зокрема, йшлося про санацію університетів як ефективну процедуру впровадження антикризових практик.

Зустріч проходила у форматі «запитання – відповідь». На запитання стосовно того, чи можна вважати аспіранта студентом, Олександр Співаковський відповів, що, враховуючи нове наповнення підготовки PhD, однозначно так – через те, що аспірант навчається перші два роки.

Наприкінці зустрічі Олександр Співаковський подякував студентам НАУ за запрошення та цікаву зустріч і висловив сподівання на постійний діалог у подальшому.

NAUHAB став майданчиком для фахових дискусій і заходів, спрямованих на активний розвиток самоврядування, науки та освіти в Національному авіаційному університеті. NAUHAB був створений за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених НАУ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон