Шукають господарів для комунального житла

У Херсоні вже шукають нових господарів для комунальних багатоповерхівок, де власники квартир не спромоглися створити свої кондомініуми.

Таких «висоток» на обласний центр наразі є близько дев'ятисот, і їх передадуть на обслуговування управляючим компаніям.

В першу чергу передаватимуть гуртожитки і малоквартирні будинки, чиї мешканці фінансово не подужають утримання нерухомості.

От тільки жодної з компаній поки що не створили, оскільки не визначилися, хто буде цим займатися. Попередньо, цю місію мають покласти на міський Департамент житлово-комунального господарства, проте затвердити таке рішення на сесії ще повинні депутати Херсонської міськради.

Але головним питанням залишається інше: де набрати для управляючих компаній стільки кваліфікованого та відповідального персоналу, аби він працював краще ЖЕКівського?

Начальник управління комунального господарства Херсона Віктор Трамбовецький каже, що вихід один: управляючі компанії відбирати за конкурсом, включивши до конкурсної комісії представників незаангажованих громадських організацій і правозахисників. А в умови договорів із такими бізнес-структурами включати обов'язкові пункти про навчання своїх фахівців.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон