Кілька тутешніх селянських господарств об'єдналися, та за сприянням міжнародних інвесторів висадили тут вид крокусів, з тичинок яких і отримують шафран, справедливо найменований королем спецій.
Місцезнаходження півгектарного поля квітів усіляко приховували та охороняли, аби комусь із необізнаних земляків не спало на думку рвати тут букетики для коханих.
Адже навіть кілька знищених квітів загрожували величезними збитками: грам шафрану на світовому ринку коштує 2-10 євро!
Та завдяки дбайливому догляду та скрупульозному дотриманню технологій з експериментального поля (раніше крокуси потроху вирощували тільки в розплідниках та в наукових ботанічних садах) вдалося-таки отримати 1,2 кілограми «короля спецій» (на знімку) більше ніж на шістдесят тисяч гривень, і з надлишком окупити всі витрати.
Успіх надихає, тому наступного року поля крокусів з'являться ще більш ніж у двох десятках місцевих господарств. І хтозна: можливо, у недалекому майбутньому Україна складе конкуренцію навіть Ірану, де виробляють близько трьохсот тонн шафрану щороку.