Херсонські депутати про вибори голови облради

Як відомо, вчора, на сесії Херсонської обласної ради депутати таємним голосуванням, 33 голосами обрали головою облради Владислава Мангера.

Думки в суспільстві, щодо обрання В.Мангера головою Херсонської облради розділились... А що думають з цього приводу самі депутати облради:

Оксана БУЛАХОВА (депутатська фракція політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП»)

«Обрано Владислава Мангера - 33 депутати обласної ради віддали голоси за його кандидатуру. Я вважаю, що це правильне рішення було, тому що залишати область взагалі без голови не можна. Всім потрібно працювати.

Чому не подало скажімо БПП кандидатуру при такій кількості депутатів своїх – дивно. Як на мене, то це якийсь як саботаж. Так робити не можна, тому що достойні люди в них є.

На сьогоднішній день я готова, і фракція наша готова, працювати. Ми, звичайно, будемо контролювати й дивитися як виконуються рішення, чи буде ефективна, злагоджена робота. Будемо намагатися, тому що люди чекають від нас результатів, а не дебатів».

Павло ФІЛІПЧУК (депутатська фракція політичної партії «Опозиційний блок»)


«...влада в країні втратила довіру. І голосування на сесії обласної ради показало те саме. Усі фракції підтримали представника, якого не підтримувала партія влади.

Тільки БПП не приймала участі – голосувала проти, всі решта – у тому складі, у якому у людей сьогодні вийшло дійти, після тиску, на сесію, вони прийшли і підтримали.

Так, голосів рівно стільки, скільки треба – але вони є. Це, скажімо так, лакмусовий папірець роботи влади».

Марина ЧЕРНИШОВА (депутатська фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка»)


«Ми відверто й відкрито не будемо підтримувати кандидатуру В. Мангера. Тому що людина, яка має обіймати посаду голови, за рік роботи депутатом має показати якийсь результат. В.Мангер очолював комісію ЖКГ, і ми не бачимо, окрім гучних виступів, результату. Жодна людина в області не отримала результат від діяльності В.Мангера.

...крім виступів на сесії, в робочих органах Владислав Мангер не приймав участі. Крім того, жодного разу ним не було ініційовано питання в громадах щодо конкретних пропозицій до перспективного плану об'єднання громад", - відзначила депутат.

Також, ми не підтримуємо федералізацію, ми вважаємо, що федералізація є недопустимою. І я вважаю, що виступи В.Мангера та народного депутата Ю.Одарченка направлені на дестабілізацію ситуації в області, а ми цього зараз допустити не можемо".

Микола СТАВИЦЬКИЙ (депутатська фракція «Радикальна Партія Олега Ляшка»)


«Нарешті Херсонська обласна рада має нового голову, як депутати і обіцяли, що це не буде довго тягнутися. Ми задоволені прийнятим рішенням: 33 голоси «за».

«Радикальна партія» повністю всією фракцією підтримала обрання В.Мангера, ми голосували всі шість депутатів «за», тому що, як на мене, я бачу, що це сильна особистість, людина, яка дійсно створила себе – це перше.

А друге: ви ж розумієте, якщо те, що він сьогодні пообіцяв, він не виконає, то точно так як і його попередник він буде знятий і буде обраний новий голова. Це ніяк не впливає на процес і роботу обласної ради, зокрема на виділення коштів на субвенції та все інше".

Володимир Шадрін, депутатська фракція політичної партії «Об'єднання «Самопоміч»:


"Радує одне – що, нарешті, вже обрали, визначалися з головою обласної ради. Багато сподівань на нього покладаємо.

Надіємося, що ті обіцянки щодо реформування, в тому числі, зміцнення статусу обласного депутата, все це залишиться не просто словами, а буде доведено, я сподіваюсь..."

Віталій БУЛЮК, заступник голови облради (депутатська фракція «Наш край»)


«У голосуванні за голову облради фракція «Наш край» не брала участі у зв'язку з тим, що у нас присутні лише два чоловіки з семи і більшості не було. Тому ми не могли поспілкуватися для прийняття рішення.

Сесія склалася згідно закону, вибрано голову обласної ради. Сьогодні декілька разів звучало на сесії обласної ради, що голова облради – це перший серед рівних депутатів, вибрали такого самого депутата як ми...

Роботи попереду ще багато. І хочемо побажати, щоб новообраний голова ради, як і задекларував, що він буде голова обласної ради для всіх депутатів та для всіх мешканців Херсонської області – щоб так воно й сталося».

Владислав МАНГЕР, новообраний голова Херсонської обласної ради (фракція"Батьківщина")


«Ми прийшли сьогодні сюди працювати. Будемо створювати ту команду, той колектив, який буде працювати на благо нашої держави та на благо нашого краю. Ніяких емоцій зараз немає, думка лише одна – працювати».

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон