Про важливість удосконалення національного медіа-контенту для Херсонщини

Саме про це говорив заступник Міністра інформаційної політики України Артем Біденко, який з робочим візитом перебував у Херсонській області

Під час свого виступу на засідання колегії обласної державної адміністрації він подякував Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації за тісну співпрацю з Міністерством у відновленні виходу українського радіомовлення, телебачення та друкованих ЗМІ на території районів області, зважаючи на межування з тимчасово анексованим Кримом.

«Сьогодні Херсонщина – форпост захисту нашої країни. Міністерство активно втілює у життя проект відновлення україномовного мовлення і частина цього проекту стосується саме Херсонської області.

Приємно, що керівництво області розуміє важливість удосконалення національного медіа-контенту для мешканців Херсонщини», – зазначив під час виступу Артем Біденко.

Він також розповів, що окрім реалізації проекту мовлення ведеться тісна співпраця у напрямках популяризації й інших інформаційних сфер життєдіяльності Херсонщини, таких як військова служба за контрактом, отримання житлових субсидій для населення, децентралізації тощо.

Крім того, заступник Міністра інформаційної політики Артем Біденко під час сьогоднішнього засідання колегії ОДА розповів про те, яка сьогодні ведеться робота з відновлення інформаційної інфраструктури та покращення якості українського сигналу.

Незабаром Кабінетом Міністрів України буде ухвалена Стратегія розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму 2016-2017.

Відповідно до Стратегії вже розпочаті перші кроки до її реалізації – дві нові вежі телерадіомовлення, що будуть побудовані в селі Чонгар Генічеського району та смт Каланчак.

Також він повідомив про заплановані заходи Міністерства інформаційної політики України, а саме: вихід друкованих видань, орієнтованих на мешканців Херсонської області та відвідувачів півострова Крим, блокування російського сигналу:

«Наразі ми чекаємо виділення коштів Міністерством фінансів України на закупівлю відповідного обладнання для Збройних Сил України, мова йде про декілька десятків мільйонів гривень», – зазначив він.

Це стосується не тільки Херсонської області, а й тих областей, де є «білі плями» в покритті українським телерадіосигналом, таких як Одеська, Чернігівська, Волинська і територія зони АТО.

Анна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон