В Дніпровському районі Херсона визначили переможців соціально-екологічного конкурсу

Тема енергозберігаючих технологій та впровадження альтернативних джерел енергії у повсякденному житті є не лише актуальною та цікавою, але й, що не менш важливо, економічно вигідною.

Особливу увагу цьому питанню приділяє керівництво Дніпровського району міста Херсона. На рахунку району вже є кілька екологічних проектів, які успішно реалізовуються на території району, забезпечуючи не лише екологічний, але й економічний ефект.

Звісно окрему увагу приділяють виявленню та підтримці обдарованої молоді, яка займається дослідженнями в галузі екології та енергозбереження.

У квітні 2016 року в районі стартував унікальний соціально-екологічний конкурс EKO-SVITLO. Учням 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району було запропоновано розробити енергоефективний проект-ідею освітлення центральної алеї та дитячого майданчику парку ім. В.Маргелова.

Участь у конкурсі взяли 5 найактивніших шкіл району № №52, 32, 37, 50, 36 та на розгляд конкурсної комісії надійшло 6 конкурсних заявок. Ініціатива проведення соціально-екологічного конкурсу належить депутату Дніпровської районної у м. Херсоні ради Олегу Баркаренко, активно підтримана та реалізована керівництвом виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради.

Учнівські проекти, подані на конкурс за критеріями ефективності, оригінальності, екологічної та економічної ефективності, раціоналізму, оцінювала Експертна рада, до складу якої увійшли фахівці, що добре знаються на альтернативних джерелах енергії краще за всіх у місті. Тож, у підсумку, переможці були визначені.

Нагородження відбулося в кабінеті голови районної ради Владислава Кондратова, що перетворився на справжній майданчик ідей, пропозицій та креативних думок з питань енергозбереження.

Кожен учасник особисто представив результати своєї праці та дослідження, вироблення концепції освітлення парку. Креатині ідеї учнівської молоді району вислухали представники влади: голова районної ради Владислав Кондратов, секретар міської ради Олена Урсуленко, депутат районної ради Олег Баркаренко, директор ТОВ «УкрНДІнженпроект-Південь» Володимир Скороход та добре відомий у Херсоні еколог Володимир Шелудько.

Ідеї були цікавими та незвичайними: «енергетичні» дерева, використання енергії дитячих гойдалок, сонячних батарей, вітрогенераторів, стічних та каналізаційних вод, спортивних тренажерів тощо. Кожен проект був розрахований спеціально для виділеного об'єкту та має можливості для практичної реалізації - саме це було головним завданням конкурсу.

Звичайно, апофеозом заходу стало нагородження переможців. Ексклюзивними дипломами проекту EKO-SVITLO за участь у конкурсі були нагороджені: команда учнів ЗНЗ №36, учні 9-го класу ЗНЗ №37 Лапаник Микита та Сетрін Сергій.

Переможцями стали: І-місце здобула команда учнів екологічного гуртка Геоїд ЗНЗ №52 (керівник гуртку Юрій Синіцький, вчитель хімії), ІІ місце – команда учнів електротехнічного гуртку «Електронік» ЗНЗ №50 (керівник гуртку Олександр Алексєєв, вчитель інформатики), ІІІ місце – учениця 10-го класу ЗНЗ №32 Патук Ірина (керівник Семерфельд Олена, вчитель фізики).

Всі переможці нагороджені ексклюзивними дипломами проекту EKO-SVITLO та грошовими преміями для подальших досліджень від депутатів Дніпровської районної у м. Херсоні ради Олега Баркаренка та Віталія Гузенка. Також Грамотами секретаря Херсонського міського голови були відзначені керівники проектів переможців.

Соціально екологічний конкурс EKO-SVITLO виконав своє головне завдання. Про свої враження від проекту розповів голова Дніпровської районної у м. Херсоні ради Владислав Кондратов: «Сьогодні всі переконані , що за енергозберігаючими технологіями, альтернативними джерелами енергії – майбутнє та шлях до енергетичної незалежності України! Впевнений, що особливе місце в майбутньому мають зайняти обдаровані, креатині та талановиті громадяни нашої країни. Сьогодні вони навчаються в наших школах і ми хочемо підтримати їх ідеї, допомогти їм розкрити свій потенціал, реалізувати себе та свої мрії. І це шлях до європейського незалежного майбутнього України. Сьогодні в Дніпровському районі до Дня народження міста ми зробили ще два надзвичайно важливих кроки. І ми будемо крокувати далі! Попереду у нас багато цікавих ідей та проектів»!

Виконавчий комітет Дніпровської районної у м. Херсоні ради висловлює особливу вдячність за участь у соціально-екологічному конкурсі EKO-SVITLO адміністрації та педагогам загальноосвітніх навчальних закладів №№ 32,36,37,50,52. Особлива вдячність за підтримку проекту нашим давнім друзям і партнерам: підприємству «ЛТ-Офіс» «Бюрократ» та особисто директору Леоніду Гельфандбейну, депутатам Дніпровської районної у місті ради Олегу Баркаренку та Віталію Гузенку, творчій групі ХОДТРК «Скіфія».

Прес-служба виконавчого комітету
Дніпровської районної у м. Херсоні ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон