Херсонська школа за фінські гроші

Нова "Зелена школа", побудована за кошти уряду Фінляндії була урочисто відкрита вчора, 13 вересня, у пригороді Херсона смт Антонівка

Відкриття школи відбулося за участі керівництва області й міста Херсона та делегації з Фінляндії на чолі з Міністром зовнішньої торгівлі та розвитку паном Кайєм Мюккяненом.

На базі Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21 Херсонської міської ради відкрили модуль першої унікальної енергоефективної двоповерхової будівлі школи в Україні, який було зібрано у Фінляндії, де будуть навчатися учні початкових класів.

Пан Кай Мюккянен, який очолив фінську делегацію, під час свого виступу зауважив: «Херсонщина – цікавий для Європи регіон, адже пропонує закордонним інвесторам ряд перспективних інвестиційних проектів.

Стосовно будівлі школи можу запевнити, що під час будівництва значна увага приділялася строку експлуатації та енергозберігаючим якостям, тому що для батьків і вчителів вкрай важливі умови, в яких навчатимуться їх діти.

Можливо, така наша підтримка у розвитку енергоефективності області покаже країні-агресору власну незалежність від газу».

Саме тому, висловлюючи свою підтримку, тільки за 2 останніх роки Фінляндія виділила допомогу для держави у розмірі 24 млн. євро. Окрім цього, триває активна робота місій ОБСЄ, відбувається участь у заходах Європейського банку реконструкції та розвитку і Ради Європи.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зазначив: «Нещодавно така школа для антонівських мешканців була мрією, але її директор Галина Лугова подала заявку на отримання гранда і в результаті ця мрія стала щасливою реальністю для майже 200 школярів. Саме такі люди потрібні країні».

Очільник області також звернув увагу на вагомість допомоги світової спільноти для Херсонщини і зауважив на тому, що приїзд делегації з Фінляндії до області свідчить про стабільність і мир на Херсонщині.

В ході церемонії відкриття школи активні учасники реалізації проекту були відзначені подяками і грамотами голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка.

Під час відкриття до слова також запрошували усіх, хто брав участь в організації та процесі спорудження «Зеленої школи». А учні Антонівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21 подарували присутнім свої танцювальні та вокальні виступи.

Керівництво області та міста разом із фінською делегацією урочисто перерізали стрічку, відкривши нову школу, і маленькі школярі попрямували на свої уроки в нових аудиторіях.

За матеріалами Херсонської ОДА

Фото Таврія 24

P.S. Слід відзначити, що на виготовлення модуля школи та його установку урядом Фінляндії (у вигляді гуманітарної допомоги) було виділено 2 430 500 євро.

Комплектний об'єкт «Збірна шкільна будівля» був завезений упродовж березня-квітня 2016 року. Впродовж червня-серпня здійснювалися внутрішні оздоблювальні роботи і вже 18 серпня 2016 року було завершено будівництво модуля.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон