Школярі Херсонщини ознайомились з нереальними професіями майбутнього

Професійна орієнтація старшокласників сприяє формуванню впевненості у власному професійному майбутньому.У той же час швидкий розвиток в галузях економіки та промисловості, виникнення нового ринку праці вимагають нових перетворень в професійній сфері та створення нових професій.

За прогнозами фахівців, протягом 10 років на світ з'являться професії, які сьогодні мало хто може навіть уявити. Менеджер аватарів, нано-медик, оператор сміттєвих даних – всі ці назви звучать, щонайменше, фантастично, але наші старшокласники вже повинні знати про професійний світ майбутнього.

Саме у цей світ разом із випускниками поринули і фахівці Новокаховського міського центру зайнятості.

Через фантастичні уроки вони ознайомились з чарівним та навіть нереальними професіями майбутнього.

Протягом 5 зустрічей, з 01 по 09 вересня поточного року, на таких уроках учні мали змогу, через слайд-шоу, розповідь, відео презентацію зазирнути за завісу років, познайомитися ближче зі своїм можливим професійним майбутнім та дізнатися про такі професії як: Спеціаліст по створенню штучних органів; Фермери та скотарі, що працюють з генними технологіями; Космічні пілоти, архітектори та гіди; Працівники вертикальних ферм; Віртуальний юрист; Менеджери аватарів і Віртуальні вчителі; Розробники альтернативних видів транспорту; Мережевий юрист; Утилізатор інформації; Соціальний працівник соціальних мереж тощо.

Крім цього, фахівці центру зайнятості разом зі школярами, розглянули ринок праці та рейтинг професій минулих років та поточного року, переглянули шляхи правильного вибору професій та основні помилки, які роблять учні при виборі професій, зробили порівняльну характеристику професій теперішнього часу та майбутнього. Випускники дуже охоче ділилися своїми думками та професійними намірами.

Наприкінці заходу фахівці центру зайнятості побажали усім присутнім великої вдачі та роздали картки з адресом профорієнтаційний сайту державної служби зайнятості «Моя кар'єра», на якому випускники мають змогу пройти on-line тестування, дізнатись, які навички потрібні для того, щоб правильно управляти кар'єрою та з легкістю адаптуватись до мінливого ринку праці сьогодення і майбутнього.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон