Представники ОСББ дискутували про нові підходи в житлово-комунальному господарстві Херсона

Сьогодні був присутнім на чергових зборах голів правлінь ОСББ міста Херсон. Доповів, що за результатам попередньої зустрічі народним депутатом України Олександром Співаковським було надіслано кілька зверненьдо профільних міністерств, на які очікуються відповіді.

Крім того, під час зустрічі було з'ясовано кілька нових проблем, вирішення яких потребують втручання з боку народного депутата.

Наприклад, не врегулювання у типовому договорі між міськводоканалом з ОСББ питання про компенсацію затрат електроенергії на підкачки, які споживають електроенергію за рахунок ОСББ.

Також голови ОСББ поскаржились на бездіяльність посадової особи херсонського міськвиконкому, яка ігнорує звернення ОСББ місяцями. Організатор зустрічі Ірина Зоря надішле колективну заяву від голів ОСББ з детальним описом проблем, на підставі чого будуть надіслані нові депутатські звернення.

Особливо гостро стоїть питання врегулювання земельних питань для ОСББ. Наразі ОСББ фактично не можуть зупинити порушення законодавства з боку недобросовісних підприємців та громадян, які захоплюють земельні ділянки біля багатоквартирних будинків (гаражі, МАФи тощо).

Єдине вирішення - це приватизація або оформлення безкоштовного постійного користування земельною ділянкою. Проте, наразі у Херсоні відсутня процедура оформлення земельних ділянок, право на які надаються законом. Сподіваюсь, депутати міськради врахують цю потребу та ухвалять порядок оформлення земельних ділянок ОСББ, який є фактично у всіх містах України.

Вкрай важливо періодично проводити подібні зустрічі, задля спільного вирішення проблем, з якими стикаються ОСББ в процесі роботи.

Олексій САКОВНІЧ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон