На Херсонщині піротехніки вилучили і знищили 27 артснарядів

Вчора, 8 вересня, о 17:50 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Херсонській області вилучено і знешкоджено 27 артилерійських снарядів калібром 76 мм.

Кількома днями раніше у ході польових робіт біля лісосмуги між селами Брилівка і Мирне Олешківського району місцевий тракторист виявив 7 предметів схожих на вибухонебезпечні.

Чоловік відразу повідомив про знахідку до Служби порятунку за номером «101». Після отримання інформації місцевим сектором ГУ ДСНС була надана заявка на вилучення і знищення боєприпасів до піротехнічної служби.

Виїхавши за місцем виклику, сапери при додатковому обстеженні прилеглої території знайшли ще 20 вибухонебезпечних предметів, які ідентифікували, як і решту 7, як артилерійські снаряди калібром 76 мм часів Другої світової війни. Боєприпаси були вилучені фахівцями ДСНС і знищені у спеціально визначеному для цього місці.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон