У Херсоні обговорили стратегію порятунку онкохворих

180 лікарів із 10 регіонів країни приїхали до Херсона, аби взяти участь у Першій Таврійській школі з питань онкології.

Ось уже п'ятий рік поспіль її організовують в обласному онкодиспансері. Цього разу спеціалісти детально розглянули тему "Сучасні можливості, проблеми і перспективи онкологічної допомоги", а результати своїх досліджень у вказаному напрямі представили 5 докторів та 7 кандидатів медичних наук.

Крім того, науково-практичний семінар зібрав профільних спеціалістів провідних медичних за­кладів та наукових установ всієї України.

— Коли ми започатковували Першу Таврійську школу з питань онкології, то мали на меті наблизити науку до практики, — розповіла головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур. — На жаль, не завжди молоді й уже до­свідчені лікарі мають змогу виділити час, аби відвідати подібний захід. Ми ж акумулювали у нас кращі наукові кадри країни, щоб вони могли поділитися досвідом. Таким чином забезпечується безперервна освіта та по­стійне вдосконалення професійних навичок лікарів-онкологів.

Ірина Володимирівна також зазначила, що є можливість поділитися досягненнями Херсонського обласного диспансеру в боротьбі з раком та дізнатися від колег про найсучасніші розробки у сфері якнайшвидшої діагностики, ефективного лікування та профілактики серйозного захворювання.

Особливим гостем науково-практичної конференції став доктор медичних наук, професор та головний позаштатний онколог Міністерства охорони здоров'я Олексій Ковальов.

— Ця конференція уже стала традицією, — наголосив він. — Тим паче, що обговорити спеціалістам галузі дійсно є що. Адже українська онкологія в 2016 році переживає непрості часи, бо закінчується дія відповідної державної програми. Ми схвильовані тим, як далі буде розвиватися галузь.

Головний онколог країни також поділився думкою, що такі конференції надзвичайно важливі. Він першим познайомив колег зі своєю доповіддю, яка присвячена революційним відкриттям в терапії раку.

Варто також зазначити, що цьогорічний науково-практичний семінар став особливим, бо вийшов на міжнародний рівень. До організаторів на­дійшли публікації від онкологів із сусідніх Білорусі та Молдови.

Цілком ймовірно, що чимдалі географія Першої Таврійської школи розширюватиметься за рахунок залучення нових учасників з інших країн близького зарубіжжя. Тим паче, що винесена на обговорення проблема з кожним роком стає все актуальнішою.

Ольга ЮЩЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон