Нардеп Співаковський допоможе ОСББ

Вчора, 29 серпня у залі засідань Херсонської міської ради відбулося зібрання голів ОСББ міста, організатором якого виступило громадське об'єднання «Берегиня».Адже не секрет, що у об'єднань співвласників будинків сьогодні є чимало проблем, які варто обговорити.

Організатори підготували багато питань, які турбують як створені ОСББ, так і ініціативні групи багатоповерхівок, де тільки починають процедуру створення. Це, зокрема, проблеми отримання технічної документації на будинок та списку власників квартир, передачі будинків від міськдепартаменту ЖКГ в управління вже створених ОСББ тощо.

Серед запрошених на зібрання були представники тепло- та газопостачальних підприємств, а також - помічник народного депутата України О.Співаковського, керівник його громадської приймальні Олексій Саковніч. Адже серед нагальних питань, з якими стикнулися новостворені ОСББ, є й такі, які потребують законодавчого врегулювання.

Зокрема, в процесі обговорення питань порядку денного несподівано з'ясувалося, якої великої помилки припустилася НКРЕКП при встановленні тарифу на газ. Так, з квітня 2016 року функцію з обслуговування внутрішньо будинкових газових труб було виключено з обов'язків облгазів.

Цю функцію передали ЖЕКам та ОСББ, які відтепер мають укладати окремі договори на обслуговування з приватними підприємствами зі спецліцензією. До початку опалювального періоду ОСББ зобов'язані укласти вказані договори та передбачити окреме фінансування цієї послуги.

Однак виявилося, що НКРЕКП чомусь "забула" прибрати цей пункт зі складової тарифу на газ для населення. Тож виходить, що мешканці квартир матимуть двічі сплачувати за одну й ту саму послугу з обслуговування газових труб.

З проханням владнати це непорозуміння голови ОСББ вирішили звернулися до народного депутата України Олександра Співаковського. Як запевнив керівник громадської приймальні Олексій Саковніч, уже цього тижня народний депутат звернеться до профільного міністра з вимогою переглянути тарифи та прибрати зайві складові.

Варто зазначити, що голови ОСББ міста вже тривалий час співпрацюють із громадською приймальнею народного депутата Олександра Співаковського. Почасти саме тут вони знаходять необхідну правову підтримку та супровід.

Олег АЛЕКСАНДРОВ

P.S. А для тих, хто ще не знає, нагадаємо: об'єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ) завжди можуть отримати юридичні консультації, звернувшись за захистом своїх прав до приймальні народного депутата України Олександра Співаковського, яка працює щочетверга, з 13:00 до 15:00 за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, буд. 39-А.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон