Олександр Співаковський: Ми втрачаємо те, чим завжди пишалися

Народний депутат України Олександр Співаковський занепокоєний тим, що Україна може остаточно втратити фундаментальну фізико-математичну освіту.Тенденція до цього, за його словами, вже прослідковується...

Зокрема, в суттєвому обмеженні державного замовлення на вчителів математики та фізики, у скороченні кількості уроків з цих предметів у шкільних програмах тощо.

«Ми звели математику до 2-3 годин, ми в два чи три рази скоротили набір на вчителів математики та фізики, ніж було за радянських часів. В результаті у нас багато шкіл просто не мають вчителів фізики та математики.

Ми втрачаємо те, чим завжди пишалися, – нашу фундаментальну фізико-математичну освіту», – відзначив він у своєму виступі на серпневій конференції педагогічних працівників Херсонщини.

Щоб цього не сталося, на думку нардепа, необхідно якомога швидше «повернути математику та фізику в навчальні плани на рівні 5-6 годин на тиждень».

«Також, починаючи з шостого класу, математика повинна йти в ДПА — державну підсумкову атестацію. Як це і було раніше. І тоді це буде для всіх конкретний меседж, що математику потрібно вчити», – вважає він.

Окрім цього, О.Співаковський запропонував розробити національну програму заохочення молоді до вступу на фізико-математичні спеціальності.

Особливо — для тих, хто забажає стати вчителем математики чи фізики. «Як мінімум повинні бути преференції по стипендіях — до 70% надбавки для тих, то буде йти на вчительські спеціальності», – наголосив він.

«Нова українська школа це не втрата, це – нарощування тих досягнень, які ми маємо», – підкреслив О.Співаковський.

Прес-служба народного депутата
Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон